PREMIJER HRL - LIGA ZA PRVAKA

Vinkovčani očito ne leže porečkoj momčadi (foto)

0
Kapetan Poreča Matija Rađaković (FOTO: Milivoj Mijošek)
Kapetan Poreča Matija Rađaković (FOTO: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Poreča odigrali su neriješeno s Bjelin Spačvom Vinkovci 24:24 (17:11) u sedmom kolu Lige za prvaka. Iako su rukometaši Poreča vodili i sedam razlike u jednom trenutku, nisu uspjeli održati vodstvo i u samoj završnici Vinkovčani su osigurali remi i vrlo važan bod za konačan poredak jer u međusobnim susretima Vinkovci nose i pobjedu iz prvog susreta, a upravo bi to moglo odlučivati četvrtu poziciju koja će vrlo vjerojatno osigurati mjesto u Europi.

Očekivano vrlo čvrsta utakmica od prve minute, a prvi gol smo dočekali tek u drugoj minuti i to Vinkovčana. Poreč je svoj prvi postigao u četvrtoj minuti iz sedmerca i nakon toga se igralo u egalu sve do 15. minute. Tada Poreč pojačava, David Vladić upisuje obrane i domaći igrači serijom 6-0 preuzimaju glavnu riječ na terenu (12:7). Spačva je pokušavala probiti porečku obranu, ali bezuspješno gotovo deset minuta. Post prekida Tin Kuže, ali Poreč ponovno odgovara s dva uzastopna gola Nikola Ivankovića i Petra Krupića. Na odmor je Poreč tako otišao s +6 (17:11). 

 

U uvodnim minutama drugog poluvremena Poreč je dodatno povećao vodstvo na +7, no Spačva je na greškama Poreča u napadu i probuđenom Sandru Kolaru na vratima izgradila povratak u susret. Vlastitom serijom 6-0 u 44. minuti Spačva je zaostatak smanjila na samo jedan razlike (19:18). Čvrste obrane i poneki golovi iz pasive, obje momčadi su teško dolazile do golova. Poreč je preko Marka Bajana otišao na 22:20, ali je protivnicima trebalo samo minuta i pol da izjednače. U infarktnoj završnici, koja je mogla otići na obje strane, Bruno Ćopić upisuje obranu i po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je ostao egal (24:24).

Najefikasniji kod Poreča bio je Matija Rađaković s pet pogodaka (5/7), kao i Lucian Krajcar (5/11). Na vratima je David Vladić upisao deset obrana, a Bruno Ćopić jednu i vrijednu. 

Snimka utakmice:

Statistika utakmice:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa