valter flego

'Ne vidim nijedan razlog da Paus ne ostane predsjednik stranke'

0
Valter Flego
Valter Flego

Europarlamentarac Valter Flego komentirao je večeras za HRT u stožeru IDS-a u Splitskoj ulici u Puli privremene izborne rezultate, po kojima je IDS osvojio 4 mandata, koji su u kasnijem prebrojavanju glasova pali na 3.

 

"Ja mislim da ćemo sutra znati izborni rezultat. Ako ovako ostane, onda smo apsolutno zadovoljni jer je IDS opet pokazao svoju stabilnost, svoju snagu, ali ono što je meni još važnije - građani su ponovno prepoznali naše vrijednosti, naš program, na čemu im se zahvaljujem", rekao je Flego.

Na pitanje ostaje li Dalibor Paus predsjednik stranke odgovorio je:"Ne vidim nijedan razlog da to ne bude tako. Odgovor je da, naravno."

On je bio prije u liveu, nije dao konkretan odgovor, podsjetio je novinar Marko Percan.

"Nisam vas gledao, teško mi je odgovoriti na takva pitanja s obzirom na ovakav rezultat koji je u skladu s našim očekivanjima", odgovorio je Flego. Podsjećamo, Paus je najavio ostavku osvoji li IDS manje od tri mandata, a takav je rezultat proizlazio iz izlaznih anketa u 19 sati.

"IDS je zadnji put imao 4 mandata 2020. ili 2021. godine, ali mislim da su realnija tri zastupnika i to je ono na što smo cijelo vrijeme ciljali", rekao je Flego.

Što se tiče preferencijalnih glasova, čini se d aće IDS ipak imati 3 mandata bez obzira na Darija Vasilića koji je 2. na listi u 8. izbornoj jedinici s obzirom da su ga drugi članovi IDS-a pretekli po preferencijalnim glasovima, bar tako kažu naše posljednje informacije. Dakle, najviše glasova imaju Dalibor Paus, Loris Peršurić i Emil Daus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa