ZAVRŠNICA F UTSAL PRVENSTVA

Puljani u neizvjesnoj završnici stigli do prednosti u polufinalnoj seriji

0
Manuel Jesus Blazquez Pacheco (FOTO: Stanoinvest Futsal Pula)
Manuel Jesus Blazquez Pacheco (FOTO: Stanoinvest Futsal Pula)

Kao i u dosadašnjim susretima, prvi dvoboj polufinalne serije između Stanoinvest Futsal Pule i Dinama bio je neizvjestan i uzbudljiv, a domaćini su u posljednjim minutama produžetka uspjeli doći do pobjede te tako povesti u seriji.

Gosti iz Zagreba su od samog početka nametnuli ritam utakmice, preuzimajući inicijativu već u uvodnim minutama. Dva puta su zaprijetili golu domaćina preko Novaka, Filipa i Tihomira, no bez većeg učinka. Kasnije se i Postružin pridružio napadima, pokušavajući sjajnim slalomom zatresti mrežu protivnika, ali je Gozi odlično reagirao.

 

Futsal Pula je prvu ozbiljniju priliku imala nakon pet minuta igre, ali udarac Blazqueza je Filip Novak uspio očistiti ispred gola. Uslijedila je kombinacija Mataje i Blazqueza, a Španjolac je iskoristio priliku plasiravši loptu u rašlje za prednost svoje momčadi. Nekoliko trenutaka kasnije Puležani su skoro udvostručili prednost, ali Arthur Tchato nije uspio završiti akciju.

Nakon toga, Daniel Moravac je povećao prednost Futsal Pule, a potom je skoro asistirao Echeverryu čiji udarac je obranio Dekanić. Domaćini su držali kontrolu igre stvarajući prilike, ali nisu uspjeli povećati prednost. Futsal Dinamo je iznenadio pogotkom Tihomira Novaka, a Postružin je imao priliku za poravnanje, no nedostajala je preciznost.

Minutu prije poluvremena, Filip Novak je nes(p)retno skrenuo loptu u gol, izjednačivši rezultat. Na poluvrijeme se otišlo s izjednačenim rezultatom, no Puležani sigurno mogu žaliti za propuštenim prilikama.

Kao i u prvom poluvremenu, 'modri' su prvi zaprijetili, ovaj put preko Perića koji je snažno pucao iz okreta, natjeravši Gozia na novu intervenciju. Vratar domaćina morao je ponovo reagirati kad je Mužar uposlio Gudasića u kontranapadu, ali rezultat se nije mijenjao. Treća četvrtina protekla je uz bolju igru Zagrepčana u napadu i obrani, neutralizirajući prilike Futsal Pule.

U drugom produžetku Futsal Pula je povela kada je Blazquez pronašao Mataju, a potom je Blazquez zabio. Puležani su potom imali priliku u potpunosti riješiti pitanje pobjednika, ali Moravac nije dobro zahvatio loptu. Futsal Dinamo je imao tri prilike u posljednjoj minuti, ali nisu uspjeli. 

STANOINVEST FUTSAL PULA – FUTSAL DINAMO  3:2 (2:2)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Roberto Aparecio Junior Gozi, Arthur Yann Tchaptchet Tchato, Felipe Echavarria Echeverry, Manolo Bilić, Franco Agustin Grillo, Florijan Cindrić, Daniel Moravac, Dean Moravac, Manuel Jesus Blazquez Pacheco, David Mataja, Antonio Siljan, Joaquin Herrero Castro, Stefano Galešić, Niko Vukmir,

FUTSAL DINAMO: Ante Piplica, Luka Perić, Kristijan Postružin, Tihomir Novak, Filip Novak, Ivan Pavlić, Nikola Gudasić, Antonio Konsuo, Mateo Mužar, Mihovil Prgomet, Toni Vučković, Danijel Dekanić, Neven Zonjić

Strijelci: 1:0 Blazquez (7′), 2:0 Da. Moravac (12′), 2:1 Perić (9′), 2:2 ag-Mataja (19′), 3:2 Blazquez (47′) (S. Žulić)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa