razgovori o umjetnosti, queer književnosti i aktivizmu

Do ciacole con Mirta Maslać u petak u Circolu

0
Mirta Maslać (Foto: Facebook)
Mirta Maslać (Foto: Facebook)

U sklopu cjelogodišnjeg programa Treći Proces, u petak će u Circolu s početkom u 19 sati Nora Verde i Ana Bačić, članice udruge Proces, voditi razgovor „Do ciacole con Mirta Maslać".

 

Mirta Maslać rođena je u Zagrebu 1993. godine, gdje je 2020. diplomirala kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Autorica je romana o suočavanju s psihičkom bolešću „Junak ili čudovište“ (Durieux, 2018.), na natječaju za kratku priču Nastavi priču (2021.) osvaja četvrto mjesto, te treće na natječaju Festivala europske kratke priče (2022.). Ove godine izdaje zbirku pjesama „Kako se razbijaju tanjurići“ koja se bavi queer temama, rodnim identitetom, disforijom i lezbijskom ljubavlju. Teorijske tekstove objavljuje na portalu Stilistika te u časopisu Centra za ženske studije „Treća“. Osim književnosti, piše tekstove za razne portale – od književne kritike queer književnosti do aktivističkih tekstova o položaju LGBTIQ+ osoba.

„Do ciacole con…“ ciklus je razgovora o queeru, književnosti, umjetnosti i kulturi, umjetničkom radu, pisanju i čitanju s autorima i autoricama, aktivistkinjama i aktivistima, novinarima i novinarkama iz zemlje i regije. Ovogodišnji ciklus ciacola nastaje u suradnji s Norom Verde, autoricom proznih knjiga „Posudi mi smajl“, „Do isteka zaliha“, „O ljubavi, batinama i revoluciji“ i „Moja dota“, čija je proza i poezija objavljivana u brojnim zbornicima i antologijama, te prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik.

Nora Verde surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima. Nora Verde članica je udruge Proces te je, kao gošća, sudjelovala na prvom programu „Do ciacole con…“.

Nora Verde i Ana Bačić s Mirtom će razgovarati o queer književnosti, rodu, aktivizmu, ali i jeziku te položaju umjetnika i umjetnica te radnica i radnika u kulturi. Također, kao i sve gošće i gosti programa „Do ciacole con…“ Mirta će publici predstaviti svoje omiljene naslove LGBTIQ+ autora i autorica i queer tematike.

„Do ciacole con Mirta Maslać“ održavaju se u sklopu cjelogodišnjeg programa „Treći Proces“. Autorica vizualnog identiteta je Vanesa Matošević.

Program „Treći Proces“ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa