svečano otvoreni novi laboratoriji

U pulskom Aquariumu će uzgajati meduze (foto)

0
Foto: Facebook/Aquarium
Foto: Facebook/Aquarium

U povodu obilježavanja Svjetskog dana laboratorija (23. travnja), ali i jučerašnjeg Dana planete Zemlje, u pulskom Aquariumu danas su u tzv. 'iza scene' prostorima otvoreni novi laboratoriji, objavio je Aquarium na Facebooku.

 

Na svečanosti otvorenja, na kojoj su se okupili mnogi znanstvenici i političari, stručnjaci Aquariuma predstavili su molekularni i mikrobiološki laboratorij, novouređeni odjel za uzgoj žive hrane (fito i zooplankton) i jedinicu za uzgoj meduza koja će jedina biti trajno otvorena za posjetitelje u fortu Verudela.

"Otvaranje laboratorija u našem akvariju označava početak nove faze istraživanja, potičući suradnju, inovacije i očuvanje morskog okoliša za buduće generacije.

Otvorenju su prisustvovali  zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita, pulski gradonačelnik Filip Zoričić, prorektor i znanstvenici Sveučilišta Jurja Dobrile, znanstvenici rovinjskog Instituta 'Ruđer Bošković', Zavoda za javno zdravstvo Pule i Rijeke, Agronomskog fakulteta i PMF-a iz Zagreba, te ostali uvaženi gosti, kako iz regionalnih, tako i iz internacionalnih institucija. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa