odluka skupštine

Valamar u svibnju isplaćuje dividendu

0

Na Glavnoj skupštini porečkog Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 posto više nego lani. Dividenda će biti isplaćena 24. svibnja. Istovremeno je produljeno ovlaštenje Upravi Valamara da stječe vlastite dionice kroz narednih pet godina.    

 

Valamar je devetu godinu zaredom objavio integrirano godišnje izvješće i postignuća u održivom poslovanju. U 2023. godini tvrtka je uložila 13,5 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose razvoju destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima posluje. Lani je obilježila 70 godina poslovanja.

Već sedmu godinu zaredom Valamar je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Lani je u hotelima, ljetovalištima i kampovima ove tvrtke radilo više od 8.000 radnika, među kojima 83 posto domaćih. Lani je tvrtka uvela novi program „Krov nad glavom“ kojim se stalnim, radnicima na određeno i stalnim sezoncima u programu V+3, nudi dodatak za najam stana u destinaciji u kojoj su zaposleni. Od ove godine zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele dobit će 400 eura neto u okviru mjere „Živi destinaciju“ kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje.

Među najvažnijim društveno odgovornim inicijativama u 2023. godini ističu se osiguranje dodatnih vrtićkih mjesta u Poreču, pokretanje projekta „Valamar brine za marende fine“, kojim je tvrtka dvama školama iz Labina osigurao zdrave i kvalitetne Valfresco marende tijekom jedne školske godine, nastavak suradnje s ljetnim kampom DND Poreč, podrška umjetnicima kroz inicijativu slikarske kolonije te održavanje dugogodišnjeg humanitarnog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ kojim je Valamar do sada ugostio više od četiri tisuće djece bez roditeljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djece s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama.

Tvrtka se lani pridružila Science Based Targets inicijativi i postala članica UN Global Compacta. Poslovna medijska platforma Bloomberg Adria ocijenila je Valamar najvišim ocjenama za održivost u Hrvatskoj, dok je globalna agencija EcoVadis za ocjenjivanje održivosti poslovanja kompaniji dodijelila srebrnu medalju. Valamar je u 2023. godini dobitnik niza nagrada i priznanja, pa tako i priznanja Nacionalne nagrade za okoliš 2023 – GREEN PRIX u kategoriji „Utjecaj na zajednicu“  te Nagrade za građenje povjerenja javnosti PwC-a Hrvatska i Zagrebačke burze. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa