dalibor paus o sdp-u

'Prebacivanje loptice na IDS im ne služi na čast'

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus danas je Hini izjavio da odustajanje SDP-a od Zorana Milanovića kao mandatara nema veze s IDS-om te ustvrdio da je to pokušaj prebacivanja loptice na IDS.

"Predsjednik Republike Hrvatske nije ni SDP-u prihvatljiva opcija za kandidata za premijera i njihovo odustajanje od Zorana Milanovića nema veze s IDS-om, već s raščišćavanjem situacije u koju se SDP doveo njegovim isticanjem kao kandidata na parlamentarnim izborima", ustvrdio je Paus.

Čelnik IDS-a to je izjavio osvrnuvši se na jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a Peđe Grbina na konferenciji za medije da "za IDS Zoran Milanović nije prihvatljiv kandidat za premijera", iako se, kaže Paus, IDS o Zoranu Milanoviću kao kandidatu za premijera nikad nije službeno očitovao.

 

"I dalje smo spremni razgovarati o podršci formiranju vlade lijevog centra"

"Naš je stav jasan. Odluke hrvatskih institucija moraju se poštivati, slagali se s njima ili ne, pa jednako tako i mišljenja i upozorenja Ustavnog suda. Na poštivanju institucija počiva demokratski sustav. Vjerujem da SDP i njihov predsjednik Peđa Grbin također imaju isto stajalište, odnosno da svi moraju poštivati odluke institucija, ma kakve one bile", rekao je Paus.

U suprotnom, naveo je Paus, "upravo bi SDP bio onaj koji potkopava temelje demokratskog sustava". "Pokušaji prebacivanja loptice IDS-u i hvatanje sitnih političkih bodova od strane SDP u ovoj situaciji ne služi im na čast", zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Dodao je da je IDS i dalje spreman razgovarati o podršci formiranju vlade lijevog centra ako postoji mogućnost za njezino sastavljanje, piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa