svečana sjednica gradskog vijeća

Obilježen Dan grada Pule i dodijeljena gradska priznanja

0
Ovogodišnji laureati
Ovogodišnji laureati

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i uručivanjem nagrada i priznanja ovogodišnjim laureatima u velikoj, tek obnovljenoj dvorani Istarskog narodnog kazališta, obilježen je Dan grada Pule.

 

Gradonačelnik Filip Zoričić napomenuo je da je Pula u pravom smislu riječi grad kulture te da je upravo kultura ta koja spaja vremena i ljude, a snažan je identitet grada Pule.

Dodao je da je Pula grad koji 'slobodarski viče desetljećima, grad koji svaki dan slobodarski govori, ali progovara kroz pojedince'.

"Bez slobodnih pojedinaca ovaj grad ne bi mogao funkcionirati. I upravo iz tog razloga zahvala ide ovogodišnjim laureatima koji svaki dan, iz različitih domena, ovaj grad stvaraju boljim mjestom za život jer Pula je najbolje mjesto za život. Samo na to moramo biti ponosni i zbog toga biti sretni", rekao je u obraćanju gostima i vijećnicima Zoričić.

Irena Hrstić, u ulozi Izaslanice predsjednika Vlade, pozdravila je uzvanike te izrazila duboko poštovanje prema svim građanima Pule koji "svojom predanošću i radom čine ovaj grad posebnim i progresivnim".

"Pula je grad ljepote, Pula je grad raznovrsnosti, dinamičnosti i ona osvaja svakoga tko dođe i prvi put zavoli ovaj grad. Kroz povijest, Pula je bila kamen temeljac različitih kultura, a ona je danas simbol prosperiteta i neslućenih prilika", poručila je Hrstić.

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić rekao je da je dolazak u Pulu za njega uvijek nešto čarobno i drugačije.

"Pula je prolazila kroz mnoga razdoblja, dobra i loša, ali prvenstveno, ono što je karakteristika i što se vidi u zadnjim desetljećima, sve bolja i bolja razdoblja. I vidi se da je to grad koji živi, napreduje, razvija se i koji je danas bolji nego što je bio jučer i za kojeg imate osjećaj da će sutra biti još bolji", poručio je Miljenić. 

Počasnim građaninom Pule proglašen je osnivač prvog Atletskog kluba u Puli, trener i skijaški instruktor Radovan Kirin.

Nagradu Grada Pule dobio je arhitekt Josip Brezac, za izuzetan doprinos urbanom razvoju grada. Škola za odgoj i dobila je Povelju za profesionalnost u radu. Grb Grada Pule dodijeljen je Rozaliji Javoran, čije je sveučilišno istraživanje znatno doprinijelo poboljšanju kvalitete pružanja socijalne skrbi djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa