sve je jasnije da će hdz opet sastaviti vladu

Grbin je već bivši? Ovo su mogući nasljednici

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Mediji pišu da je kraj mandata Peđe Grbina na mjestu predsjednika SDP-a praktički gotova stvar i da još jedino treba vidjeti tko će ga naslijediti. 

Siniša Hajdaš Dončić, Mišel Jakšić, Mirela Ahmetović, Arsen Bauk, Mihael Zmajlović... neki su od kandidata koji se spominju. To su predstavnici raznih struja stranke, odnosno različitih regija. Primjerice, Ahmetović je iz uvijek moćne riječke regije, konkretno s otoka Krka, a Hajdaš Dončić i Jakšić pripadaju također jakom Sjeveru.

 

Grbinov kraj kao predsjednika SDP-a spominje se sve više kako postaje izvjesnije da će HDZ na koncu ipak uspjeti okupiti koaliciju s Domovinskim pokretom i dijelom manjinaca. Novi sastanak HDZ-a i DP-a trebao bi se održati sutra (utorak) i možda već tada bude poznato da imamo novu vladu. 

U međuvremeni, svi napori oko formiranja anti-HDZ, ili antikorupcijske, kako je oni nazivaju, koalicije, čini se da su došli kraju. Mediji danas pišu da je SDP definitivno odustao od Domovinskog pokreta, radikalnih desničara bez kojih ljevica ne može okupiti većinu.

Grbin je četvrti vođa SDP-a, nakon Ivice Račana (1990. - 2007.), Zorana Milanovića (2007. - 2016.) i Davora Bernardića (2016. - 2020.). Samo prva dvojica su uspjeli postati premijeri. (I. B.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa