ovo se mora čuti

Skupio se All Stars bend Istre i Kvarnera. Poslušajte pjesmu (video)

0

Istra i Kvarner imaju novu superpjesmu koju je otpjevala i odsvirala skupina najvećih lokalnih čakavskih zvijezda. Pjesma je upravo krenula na YouTubeu, zove se "Bura z Učki", a najavili su je ni manje ni više nego ovako:

"Što je to spojilo Dražena Turina ŠajetuAlena VitasovićaSerđa ValićaMaria BattifiacuDuška JeličićaSergia PavataKlapu Kastav, Josa ButorcaRoberta Ferlina Koktelse? Kad je tema ljubav za naš preljepi kraj i lokalpatriotizam, onda nije teško skupiti ljude da pjevaju, nego je pitanje da li imamo dovoljno teksta za sve koji su došli i pridružili se da budu dio velike ekipe prijatelja i najvećih zvijezda domaće estrade".

Pa dodaju:

 

"Ovo je pjesma za naši nonići koji su nan pustili ovaj lijepi kraj u nasljeđe, sve običaje i vrijednosti koje nesmijemo zaboravit. Ovoj pjesma o buri, vjetru koji zrak očisti od negativneh misli, koja svu maglu i blato raspuše, da budemo zdravi i rumeni, a i na buri se najbolje pršuti suše. Ovoj pjesma o Učki, velikoj planini i plavom Kvarneru, o moru i ribi što s gradela miriši, pjesma o vinu čije su zlatne kapi i potaknule inspiraciju da ovi stihovi nađu melodiju. I na kraju, ovo je pjesma za Nas, naše najdraže i našu djecu, da i kada nas ne bude bilo imaju što zapjevat u konobi, da ih trnci prođu", poručuju autori.

U nastavku objave pojašnjavaju neke karakterne razlike između nas i ostalih:

"Uglavnom, dok se svi diče i poštuju se svoje, mi smo često preskromni i sramežljivi i ne štujemo dosta to što imamo pa onda ispada kao da toga ni nema ili da manje vrijedi. Zato je ova pjesma i okupila kvarnersko istarski glazbeni all stars, da pokažemo svu raskoš talenta, ko smo i šta smo. Kako bi Thompson rekao, neka vide da nas ima. Ova pjesma nije nastala preko noći, i dosta je toga prošla dok nije poprimila finalnu verziju", otkrivaju. 

Sve je počelo još 2020. godine, ali kako je krenula korona ideja je malo otišla na godišnji.

"A onda kad je bura uspjela raspuhati viruse, mi smo okupirali studio Roberta Grubišića koji je ujedno i napravio aranžman, i pomalo stih po stih pjesma je počela dobivat sve elemente, doduše nekeh smo snimali i po terenu (raznim konobama i uredima), izvodili sve egzibicije da bi na kraju sve to skupa spojili u ovu finalnu izvedbu. Ako dobro brojimo preko dvadesetak ljudi je aktivno sudjelovalo, tako da uz Koktelse, koji su baza pjesme, redosljedom pojavljivanja svima veliko hvala na trudu i vremenu", poručuju nam autori, Dražen Turina Šajeta, Alen Vitasović, Serđo Valić i Pere Banko, Mario Battifiaca, Martina Majerle, Duško Jeličić, Sergio Pavat, Klapa Kastav, Joso Butorac, Robert Ferlin i Zoran Kinkela - Mežnjar.

Tekst i glazbu potpisuje Nikola Peršić, a aranžman Robert Grubišić. 

"Pripremamo se i na dobrom smo putu da snimimo i video spot, tako da se i tome nadamo do kraja godine. Uglavnom, voleli bi da s ovom pjesmom osjetite taj miris domaćega kraja, da  vam se probudi neka lijepa emocija ili uspomena, i što je najbitneje da ostanete tu živjeti i uživati. Ko mora prodat neka proda, nisu neka bajna vremena, ali šteta bi bilo da ovaj komad raja, kojega smo nasljedili od naših starih, netko drugi drugi uživa", poručuje all stars ekipa. 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa