na pulskom fet-u

Održan okrugli stol o EU fondovima

0

U okviru obilježavanja Europskog tjedna na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma (FET) održan je okrugli stol "EU fondovi u Republici Hrvatskoj – rezultati, izazovi i prilike" namijenjen studentima i široj javnosti. Pred punom dvoranom studenata, stručnjaci iz područja EU fondova predstavili su dosadašnje rezultate, iskustva te naglasili važnost ljudi, posebice mladih naraštaja, kao ključ uspjeha u provedbi projekata.

 

Okrugli stol otvorile su dekanica FET-a, izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe te prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić, organizatorica, ujedno i moderatorica okruglog stola, naglasivši važnost poznavanja EU fondova, kao i potrebu informiranja o mogućnostima korištenja raspoloživih sredstava. U okviru obilježavanja EU tjedna prilika je dodatno naglasiti ulogu koju EU fondovi imaju u poticanju gospodarskog razvoja te sagledati rezultate korištenja.

Na okruglom stolu sudjelovali su Iva Novak, ravnateljica Uprave za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ivana Dragišić, ravnateljica javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije, Jasenka Kapuralin, voditeljica Centra za edukaciju, europsku i institucionalnu suradnju, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRI), Samanta Barić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule te Mirena Tubić, voditeljica Ureda za strateško i prostorno planiranje, infrastrukturne projekte i razvoj Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Više možete čitati na linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa