Vozač Nissana zaspao: U prometnoj nesreći na Ipsilonu ozlijeđeno šest osoba

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 23. kolovoza oko 13.20 sati na Istarskom ipsilonu, jedna je osoba teško ozlijeđena, dok je pet osoba zadobilo lakše ozlijede.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnji državljanin Italije upravljao osobnim automobilom Nissan, talijanskih registracijskih oznaka, iz smjera Pazina prema Tunelu Učka. Na ravnom dijelu ceste, muškarac je zbog umora zaspao za volanom te je prešao na lijevu prometnu traku, namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. U tom je trenutku, iz suprotnog smjera naišao Citroen, austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Austrije, a koji je u cilju izbjegavanja frontalnog sudara, skrenuo automobilom u lijevo te su se Nissan i Citroen sudarili prednjim bočnim dijelovima. Od siline udara, Nissan je odbačen u zaštitnu ogradu, dok je Citroen udario u Škodu, pulskih registracijskih oznaka, kojom je iza Nissana upravljao 26-godišnjak iz Belišća.

Zbog zadobivenih ozljeda, više osoba prevezeno je u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je 48-godišnja državljanka Italije, suvozačica iz Nissana, teško ozlijeđena. Lakše ozlijede zadobili su37-godišnja državljanka Italije i dvoje maloljetnih državljana Italije, putnici iz Nissana te 23-godišnjak i jedan maloljetni državljanin Austrije, putnici iz Citroena.

Radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 53-godišnjeg državljanina Italije, ponosi se kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa