Studenti pet europskih filmskih škola u Grožnjanu

0
Radni program sastoji se od dnevnih radionica uz mentorstvo internacionalnih profesora te predavanja
Radni program sastoji se od dnevnih radionica uz mentorstvo internacionalnih profesora te predavanja

Ovogodišnje, četvrto izdanje radionice pod imenom „Film Editing Masterclass“ održava se u izdvojenom nastavnom prostoru Akademije dramske umjetnosti u pitoresknom Grožnjanu od 14. do 19. listopada. U programu sudjeluju studenti i profesori ADU-Zagreb, FAMU-Prag, HFF-Berlin, PWSFTviT-Lodz, VŠMU-Bratislava i FDU-Beograd.

 

Radni program sastoji se od dnevnih radionica uz mentorstvo internacionalnih profesora te predavanja „Work in progress“ na kojima će gosti predstaviti probleme i rješenja u postprodukciji svojih filmova („Le Grand Cahier“ i „Obrana i zaštita“).

Na završnoj projekciji svojih radova studenti će upoznati profesore i kolege sa rezultatima stvaralačkog rada tijekom radionice, sudjelovati u izlaganjima i raspravi o dojmovima sudionika radionice o svakom pojedinom radu.

 

Studenti ADU tako imaju priliku intenzivno raditi s profesorima iz najpoznatijih europskih filmskih škola na stranim materijalima profesora-mentora, dok će europski studenti izraditi kratke filmove uz mentorstvo hrvatskih profesora s ADU na materijalima iz domaćih, kao i američkih filmova.

 

Radionica u Grožnjanu, kako ističu studenti, idealno je mjesto za osobni i kreativni razvoj svih sudionika, kao i prilika za druženje s kolegama iz raznih zemalja Europe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa