Kroz projekt Dan Solidarnosti Istraturist i Meliá Hotels International donirali više od 600 tisuća kuna

0
U ovogodišnjoj akciji Dan solidarnosti sakupljeno je rekordnih 184.914 kuna
U ovogodišnjoj akciji Dan solidarnosti sakupljeno je rekordnih 184.914 kuna

Donatorski projekt Dan solidarnosti koji provode Istraturist i Meliá Hotels International, došao je svome ovogodišnjem kraju. Zadnji Dani solidarnosti u objektima Istraturista održani su tijekom rujna, a prikupljena sredstva su na prigodnoj svečanosti uručena Annamariji Đorđoski, Mihaeli Žabić, Anamariji Manin i Melissi Končar, mladim Umažankama s posebnim potrebama.

U ovogodišnjoj akciji Dan solidarnosti sakupljeno je rekordnih 184.914 kuna, koji su njihovim obiteljima uručeni danas u hotelu Sol Garden Istra. Prikupljena sredstva premašila su do sada rekordnu 2012. godinu kada je bilo prikupljeno ukupno 173.913,40 kuna. U proteklih pet godina održavanja, ova je akcija prikupila više od 600.000 kuna, zahvaljujući kojima je potpomognuto 12-ero djece i njihovih obitelji.

Dan solidarnosti (Solidarity day) je internacionalni projekt Meliá Hotels International koji se već 5 godina provodi u objektima Istraturista. Projekt kroz razne aktivnosti potiče povećanje svjesnosti o važnosti solidarnosti i poštivanja lokalne zajednice, prikupljajući sredstva za programe podrške projektima dječje edukacije i podrške djece s posebnim potrebama.

Dan solidarnosti (Solidarity day) je internacionalni projekt Meliá Hotels International koji se već 5 godina provodi u objektima
Dan solidarnosti (Solidarity day) je internacionalni projekt Meliá Hotels International koji se već 5 godina provodi u objektima
Zadovoljstvo nije krio direktor Sol Meliá Hrvatska Luis Ramos, koji je između ostalog istaknuo: "Ulaganje u lokalnu zajednicu i pružanje pomoći djeci naša je moralna odgovornost i obveza. Izvanredan uspjeh akcije znači da smo na dobrom putu i u istom tonu nastavljamo dalje."

„Istraturist kao društveno odgovorna kompanija vodi brigu o kvaliteti života u lokalnoj zajednici, stoga nam veliku radost pruža činjenica da se projekt Solidarity day održava u našim objektima, i što isti bilježi kontinuirani rast.“, izjavila je ovom prilikom Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista.

Prilikom uručenja sredstava, gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese zahvalio se u svoje i u ime roditelja za čiju su djecu sredstva namijenjena. Istaknuo je kontinuitet u angažmanu Istraturista i Meliá Hotels International, te je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim iznimnim uspjehom akcije usmjerene onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U 2013. Dani solidarnosti održavani su u šest objekata Istraturista, njih ukupno 78, a u njima je sudjelovalo 4463 odraslih, 1444 djece, a važno je istaknuti da su kao i do sada, svoj osobni doprinos dali i zaposlenici Istraturista i Sol Melie Hrvatska, njih 692. Tijekom istih, organizirane su različite aktivnosti za djecu i odrasle goste koje su uključivale radionice i druge programe na temu lokalne kulture i svjesnosti o potrebi zaštite okoliša.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa