Istarski SDP vodit će Milanovićevi ljudi, a on neće biti predsjednik stranke?!

0
Ada Damjanc i Tanja Vrbat
Ada Damjanc i Tanja Vrbat

Za novog predsjednika istarskog SDP-a kandidirale su se tri žene. Dosadašnja povjerenica županijske organizacije Ada Damjanac iz Fažane, saborska zastupnica Tanja Vrbat iz Umaga i Maja Šarić iz Pule.

Za potpredsjednike županijske organizacije kandidirali su se: Ada Damjanac, novopečeni šef pulskog SDP-a Danijel Ferić, Valdi Gobo, Ivica Gržinić, Blagoja Hristov, Radomir Korač, bivši predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac, Daniel Mohorović, Serđo Popović, Davor Ravnić, Maja Šarić i Tanja Vrbat.

Na izborima za čelnog čovjeka istarskog SDP-a vjerojatno će se ponoviti pulski scenarij. Pobijedit će jedna od dvije Milanovićeve favoritkinje – Damjanac ili Vrbat. Obje su naime, tu gdje jesu, samo zato što je Milanović tako htio. Nakon čistke, koja je u prosincu prošle godine napravljena u pulskom i istarskom SDP-u, a potom i pasivizacije dijela starih članova, Damjanac i Vrbat u blagoj su prednosti pred Šarić.

Dakle, velike su mogućnosti da nakon unutarstranačkih izbora na čelu istarskog SDP-a bude osoba od Milanovićevog velikog povjerenja. No, isto se tako može dogoditi da Milanović više ne bude predsjednik SDP-a, ni hrvatski premijer, pa će na čelu istarskog SDP-a biti pripadnice poražene frakcije.

Naime, rezultati izbora u zagrebačkom SDP-u, gdje je Davor Bernardić već u prvom krugu pomeo Milanovićeve favorite, jasan su signal da je u SDP-u započeo proces demontaže Zorana Milanovića. Takav kraj priželjkuje i većina hrvatske javnosti. Građani, naročito lijevo orijentirani, žele da ova Vlada i dalje vodi državu, ali ne žele više Milanovića za premijera. (Nenad Čakić)

Poništena lažna konvencija Foruma mladih 

Poništena je odluka o isključenju Ivana Lukeža iz članstva gradskog Foruma SDP-a Pule. Odlučio je to Nadzorni odbor mladih SDP-a Hrvatske poništivši sve odluke donesene na sastanku članova Gradske organizacije Foruma SDP-a Pule. Nadzorni odbor je utvrdio da je Forum mladih sazvao sastanak nazvavši ga Konvencijom, iako je sljedeća trebala biti tek nakon okončanog izbornog procesa u gradskom i županijskom SDP-u. Stoga Nadzorni odbor taj sastanak i sve odluke donesene na njemu smatra nevažećim.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa