Pazinska kultura ispašta zbog sudskih sporova Pučkog otvorenog učilišta

0
Valter Milohanić (foto: Arhiva)
Valter Milohanić (foto: Arhiva)

"Koliko Pučko otvoreno učilište u ovom trenutku ima otvorenih sudskih sporova kao tužitelj i kao tuženik", pitanje je koje pazinski vijećnik Valter Milohanić postavio gradonačelniku Renatu Krulčiću 24. listopada na 5. sjednici Gradskog vijeća.

Milohanić se pita koliko će vremena kultura u Pazinu ispaštati zbog stavki isplata po sudskim sporovima s obzirom da Grad u ovog godini mora platiti 200 tisuća kuna za izgubljeni sudski spor učilišta. "Koji će stav Grad i gradonačelnik zauzeti dogodi li se da Učilište ponovo izgubi spor?" upitao je Milohanić.

Gradonačelnik je odgovorio kako je teško je znati točan broj otvorenih sporova Pučko otvorenog učilišta, no dodao je kako će zatražiti pismeno očitovanje ravnateljice te ustanove nakon čega će pismeno odgovoriti na pitanje.

Krulčić: Učilištu je teško održavati Spomen dom

Osim Milohanića pitanje vezano uz Pučko otvoreno učilište, odnosno zgradu Spomen doma postavio je i vijećnik Stjepan Gabrić (HDZ). Njega je zanimalo kakvo rješenje se planira za sanaciju krova zgrade Spomen doma. Spomenuo je važnost zgrade Spomen doma, a smatra da bi se trebalo puno više angažirati da se ne dopusti da zgrada propada. "Zanima me kako gradonačelnik vidi buduće funkcioniranje Pučkog otvorenog učilišta", upitao je Grabrić.

"Viđenje funkcioniranja Pučkog otvorenog učilišta i budućnosti te ustanove kao i zgrade Spomen doma nešto je što očekuje sve nas zajedno", kazao je Krulčić i dodao kako ne bi volio da se Učilište kao ustanova veže uz zgradu Spomen doma iako se ono nalazi u toj zgradi. "Teško je Učilištu s prihodima koje ostvaruje održavati tako veliki objekt. Mislim da treba razmišljati u drugom pravcu te da Spomen dom treba postati zajednička zgrada ne samo Grada Pazina već i Istarske županije", zaključio je Krulčić u odgovoru. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa