Ferić optužio Miletića da je kukavica jer nije htio u Vladu RH

0
Danijel Ferić, predsjednik SDP-a Grada Pule
Danijel Ferić, predsjednik SDP-a Grada Pule

Novoizabrani predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić je 25. listopada na konferenciji za medije u Puli, izrazio zahvalnost članovima gradske organizacije na ukazanom mu povjerenju.

Istaknuo je kako je želja SDP-a da se u Puli živi bolje, da Pula postane konkurentan grad u Hrvatskoj s najmanjom stopom nezaposlenosti, a uvjeti i standard življenja da budu na razini prosperiteta.

„Okupit ćemo što veći broj stručnjaka, i nestranačkih, a u odlučivanje uključiti što više ljudi ne bismo li ispunili njihove potrebe, a mišljenje građana ćemo doznati i putem telefonskih anketa“, rekao je.

Istaknuo je i kako su vrata SDP-a uvijek otvorena za sve građane, bilo da žele kontaktirati gradske ili županijske vijećnike, bilo da se žele obratiti njihovom saborskom zastupniku. „Cilj nam je SDP u Puli dobije mjesto koje mu pripada i postane najjača stranka u gradu“, poručio je Ferić.

Komentirao je i izjave potpredsjednika IDS-a Borisa Miletića kazavši kako shvaća da je riječ o izborima u IDS-u pa se „retorikom animira članove“, ali smatra neprihvatljivim pritom govoriti neistine. „Nije tajna da je u državi nakon dugogodišnje HDZ-ove pljačke teško, ali premijer je izjavio da se PDV neće povećavati kao što to najavljuje Miletić. Što se tiče poljoprivrednog zemljišta, naravno da je neprihvatljivo da ga pojedinci iz IDS-a poput Jakovčića, Dunića i Ostojića kupuju za kikiriki te ga urbaniziraju i prodaju za milijunske svote. Prihvatljivo je jedino da onaj tko će raditi na zemlji je dobije  na 50 godina“, izjavio je Ferić.

Nedopustivim smatra da Grad nema ni jedan program za poticanje gospodarstva, a nezaposlenost je za 12 posto veća nego lani u isto vrijeme. „Grad nema nikakvu industrijsku zonu osim one u kojoj su shopping centri, fasade su oronule i otpadaju, a izlozi prljavi i prazni“, ogorčen je Ferić.

Miletiću, koji je izjavio da za neke zakonske odredbe saznaje iz medija, poručio je da se za sve što ga zanima obrati ministru Darku Lorencinu kao članu Vlade jer se ondje „ionako sve odlučuje“. „A Miletić je bio kukavica i odbio poziv da se pridruži Vladi“, zaključio je Ferić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa