Udario pijanog pješaka koji je ležao na cesti pa pobjegao

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 26. listopada oko 6.30 sati u Tršćanskoj ulici u Puli, teško je ozlijeđen 41-godišnjak iz Pule.

Nesreća se dogodila kada je 73-godišnji Puljanin upravljao osobnim automobilom Renault Clio, , kolnikom Tršćanske ulice. Dolaskom do pješačkog prijelaza, muškarac se nije kretao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti automobil kako bi propustio pješake, koji se nalaze na pješačkom prijelazu, već je prednjim dijelom automobila udario u 41-godišnjaka, koji je prema prikupljenim obavijestima ležao na kolniku u zoni pješačkog prijelaza. Nakon što je udario u pješaka, 73-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć ozlijeđenom muškarcu.

Ozlijeđeni 41-godišnjak prevezen je u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1.69 promila.

Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a na mjesto nesreće vratio se tijekom obavljanja očevida. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, protiv 73-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa