U pazinskom Spomen domu Kafka Project

0

U utorak 5. studenog u 20 sati u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma igrat će talijanska drama "Kafka Project" HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Naime, kazališna predstava Kafka Project... praizvedena je na Riječkim ljetnim noćima povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, s ciljem da potakne na razmišljanje o značenju granica, o stvarnim i imaginarnim barijerama, o vezi između pojedinca i države/zakona.

Granice o kojima govori predstava ujedno su i one unutarnje, tajne i najintimnije koje omeđuju misli i ljudsko djelovanje. To je autorski projekt Karine Holla, ugledne nizozemske redateljice kojim ona jezikom fizičkog teatra propituje i interpretira literarne svjetove Franza Kafke. Na temelju njegovih djela gradi prizore koji predstavljaju svojevrsno putovanje kroz vrijeme – od Kafkina doba do suvremenosti. Uvodni dio u kafkijansku atmosferu otuđenja i paradoksa scenska je slika s plesnim referencama na židovsku tradiciju.

Pripovjetka „Jastreb“ pretvorena je u scensku sliku koja vizualno priziva Hitchokove „Ptice“ dok je u podlozi glazbeni citat filma „Psiho“. Narazrađenija je slika koja se temelji na motivima pripovjetke „Preobrazba“ u kojoj se glavni lik nakon košmarne noći budi preobražen u golemog kukca...I na koncu, reference na roman „Proces“ slika je procesa koji se vodi nad pojedincem a završava zastrašujućim prizorom torture i smaknuća Josefa K.

Predstava je na talijanskom jeziku s prijevodom na hrvatski, a ulaznice cijeni od 35 kuna za odrasle te 20 kuna za učenike, studente i umirovljenike možete kupiti u prostrijama Uprave Puškog otvorenog učilišta te na blagajni na dan predstave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa