Pula: Nastavljaju se radovi na novoj gradskoj infrastrukturi

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nakon završetka turističke sezone Grad Pula nastavlja s nizom radova na poboljšanju postojeće i izgradnji nove infrastrukture. U suradnji s Vijećem mjesnog odbora Veruda, a s namjerom uklanjanja arhitektonskih barijera i olakšavanja kretanja, danas su na spoju Krležine i Zoranićeve ulice započeli radovi na izgradnji rampe za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Vrijednost radova iznosi 150 tisuća kuna, a rok izgradnje je 30 dana.

Danas su također započeli radovi na sanaciji potporno - ogradnog zida na popularnoj Havajskoj plaži budući je zbog djelovanja mora došlo do ispiranja dijelova obale, zbog čega je bio ugrožen dio šetnice koja se nalazi iznad zida. Radove izvodi Istrakop d.o.o. Poreč, temeljem provedenog javnog natječaja. Vrijednost radova iznosi 309 tisuća kuna, a rok za dovršetak radova je 45 radnih dana.

U utorak pak, 29. listopada započinju radovi na izgradnji nogostupa i autobusnog ugibališta u Ulici Stoja u dužni od 650 metara. Radove na izgradnji temeljem provedenog javnog natječaja izvodi trgovačko društvo Cesta d.o.o. Vrijednost izgradnje nogostupa i dva BUS ugibališta iznosi 870 tisuća kuna dok je rok za dovršetak radova 45 radnih dana.

Na istoj lokaciji, istovremeno započinju i radovi na rekonstrukciji javne rasvjete te će se postojeća javna rasvjeta koja je u ovom trenutku duž cijele ulice realizirana zračnom mrežom na drvenim stupovima, kablirati i postaviti novi stupovi i svjetiljke. Trasa na kojoj će se odvijati prva faza rekonstrukcije javne rasvjete proteže se od okretišta Stoja do raskrižja s ulicom Valkane u dužini 1023 metara. Radove izvodi Zanitel d.o.o. Vrijednost radova je 1,3 milijuna kuna, a rok izgradnje iznosi 40 radnih dana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa