Bivši ližnjanski načelnik: Sadašnja vlast napadima pravda svoju nesposobnost

0
Srećko Ševerlica
Srećko Ševerlica

„Nova lokalna vlast Općine Ližnjan u proteklih je pet mjeseci pokazala nesposobnost, neznanje i nesnalaženje, stoga, u nemoći, nepravedno napadaju i prozivaju mene“, izjavio je u 30. listopada u prostorijama IDS-a u Puli, na konferenciji za medije, bivši načelnik te općine, Srećko Ševerlica.

Ogorčen je, kako kaže, najviše zbog napisa u medijima, a na ovaj istup ga je nagnao nedavni tekst u Glasu Istre u kojem sadašnji donačelnik Općine Ližnjan, Paolo Demarin, prema riječima Ševerlice, izjavljuje neistine. 

„Ovakvi napadi ne štete samo meni osobno, već i općini na čijem sam čelu bio od 2003. do prije pet mjeseci“, napomenuo je te dodao kako ga Demarin proziva za ugovor koji je sklopljen s Marlera Golf LD-om te ga prikazuje kao štetnim i opasnim. No taj ugovor, čiji je nacrt prihvatilo tadašnje Poglavarstvo u listopadu 2008. godine, na čijoj je sjednici bio i Demarin, a koji ga sad za taj isti ugovor proziva, zaboravio je, ističe Ševerlica, da je na ugovoru radio i tadašnji pročelnik koji je i danas djelatnik u Općini.

„Naša općina nije pred bankrotom zbog ugovora s Marlera Golf LD-om jer spomenuti ugovor nikad nije konzumiran. Općina ne može bankrotirati ako se zna pravilno raditi“, izjavio je tom prigodom  Ševerlica koji smatra kako su neistine politički način komuniciranja SDP-a koji je sad na vlasti u Ližnjanu te ga takve izjave, veli, ni ne čude.

„Današnja općinska vlast ugovor može poništiti jer postoji takva klauzula. Ugovor nikoga ne obvezuje i danas stoji nepotpisan od strane Marlera Golf LD-a“, istaknuo je Ševerlica i naglasio kako je na dan 10. lipnja 2013. godine, stanje na žiro računu Općine iznosilo 261.515,50 kuna te su oročena sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna. „Uz to, od 2004. do 2013. godine Općina Ližnjan je uredno podmirivala sve svoje obveze prema komunalnim poduzećima, svim udrugama i dobavljačima stoga sam je ostavio u itekako dobroj financijskoj situaciji, a u pripremi je bio još nekoliko projekata“, dodao je Ševerlica.

Ponovio je kako optužbe sadašnje vlasti nemaju argumente već oni tim napadima pravdaju svoju nesposobnost. „Neka krenu raditi, a ako ne znaju kako, neka odstupe“, poručio im je bivši načelnik Općine. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa