Jurada na Europskom prvenstvu ispunio očekivanja

0
Postignutim rezultatima Jurada je ostvario norme za nastup na Svjetskom prvenstvu slijedeće godine i Paraolimpijskim igrama 2016.
Postignutim rezultatima Jurada je ostvario norme za nastup na Svjetskom prvenstvu slijedeće godine i Paraolimpijskim igrama 2016.

Mladen Jurada član Hrvatske streljačke reprezentacije za osobe s invaliditetom vratio sa Europskog prvenstva u streljaštvu za osobe s invaliditetom koje se prošlog tjedna održalo u Alicanteu u Španjolskoj na kojem je postavljeno 11 svjetskih i 14 europskih rekorda. Jurada je ispunio svoja očekivanja koje je najavio medijima prije odlaska na EP, a njegov je cilj bio ostvariti bolji rezultate od onih postignutih u svibnju na Svjetskom kupu u Velikoj Britaniji.

Jurada je u Španjolskoj pucao dvije discipline u svojoj kategoriji: standard zračna puška stojeći i ležeći stav. U stojećem stavu pogodio je 590,9 krugova, a u ležećem 624,1 krug, što je u obje discipline za dva kruga bolje od rezultata postignutog u svibnju na Svjetskom kupu. Oba rezultata su Juradini novi osobni rekordi, a rezultat u stojećem stavu je i novi državni rekord koji je i do sada držao sam Jurada.

Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija
Postignutim rezultatima Jurada je ostvario norme za nastup na Svjetskom prvenstvu slijedeće godine i Paraolimpijskim igrama 2016. te mu je sada cilj na predstojećim natjecanjima skupljati kvote za reprezentaciju i ostvarivati bolje rezultate kako bi bio što bolje rangiran u hrvatskoj reprezentaciji.

Ekipa dio koje je bio i Jurada zauzela je odlično peto mjesto u Europi sa samo osam krugova nedostatka za medalju, bez obzira što su svi članovi ekipe pucali bolje nego u Velikoj Britaniji gdje su osvojili brončanu medalju što znači da je u Alicanteu bila veća i jača konkurencija. Srebrnu medalju za Hrvatsku ovog su puta osvojili reprezentativci u disciplini mali kalibar 50 m što je bilo veliko veselje za kompletnu reprezentaciju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa