Raški vijećnici upozoravaju: Ugrožena sigurnost djece u vrtiću

0
Dječji vrtić Raša
Dječji vrtić Raša

Roditelji djece koja pohađaju raški dječji vrtić nezadovoljni su, a njihova djeca tamo nisu sigurna. Na to su upozorili vijećnici IDS-a Aleks Bedrina i Ramo Mujanović na sjednici Općinskog vijeća Raše održanoj 29. listopada, nakon godišnjeg izvještaja o radu Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, kojeg je podnijela ravnateljica Irene Smoković.

„Ljudi su jako nezadovoljni i zamolili su me da vam se obratim u želji da poduzmete nešto“, kazao je Mujanović koji smatra da su dvije tete koje trenutno rade u raškom vrtiću premalo s obzirom na 28 djece. Dvije tete, tvrdi Mujanović, ne mogu kvalitetno nadgledati svu djecu u što se i sam uvjerio kada je njegovo dijete jednoga dana došlo kući sa zatvorenim okom, a požalila mu se i jedna gospođa koja mu je ispričala kako je njezino dijete ugrizeno od strane drugog vrtićkog mališana toliko snažno da mu je otkinulo dio kože.

Predložio je što skorije održavanje sastanka o ovoj problematici. Bedrina je ukazao na još jedan problem koji ugrožava sigurnost djece u raškom vrtiću. „U dvorištu vrtića se nalazi penjalica načinjena od željezne konstrukcije ispod koje je beton. Ta se penjalica nalazi na istom mjestu od 1987. godine kada sam ja pohađao vrtić. Mislim da ona nije primjerena za djecu tog uzrasta, ne udovoljava standardima sigurnosti i djeca na njoj mogu lako pasti i ozlijediti se“, kazao je Bedrina dodavši kako penjalicu treba ukloniti.

Željezna penjalica opasna je za djecu, smatra Aleks Bedrina
Željezna penjalica opasna je za djecu, smatra Aleks Bedrina

Smoković je odgovorila kako su njezina vrata uvijek otvorena za sve eventualne pritužbe, te je uvijek spremna za razgovor s roditeljima kako bi zajedno pronašli najbolje rješenje. No, napomenula je da joj se do sada nije obratio ni jedan roditelj iz Raše. Broj djece u vrtiću je prevelik, priznala je. No, razlog tome je želja da se izađe u susret roditeljima koji rade, te nemaju kamo sa svojom djecom. Broj zaposlenih teta je pak, u skladu s pedagoškim normativom.

Željezne penjalice, objasnila je Smoković, nalaze se u još tri vrtića, a u tijeku je postava adekvatnih ploča ispod njih kako bi se djeca dodatno osigurala. Takve su penjalice i ostale sprave koje se postavljaju u vrtiće namijenjene djeci, atestirane su i certificirane, kazala je Smoković, te napomenula: „U vrtiće ne nabavljamo ništa što u vrtiće ne pripada“. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa