Grbin: Ovakva definicija braka stavlja nas uz bok Bjelorusiji i Moldaviji

0
 Šef Odbora za Ustav Peđa Grbin
Šef Odbora za Ustav Peđa Grbin

Smatram da je referendumsko pitanje inicijative diskriminatorno.  Ne želim to od prvog dana, ali 750.000 potpisa prisililo me da predložim odluku s kojom se ne slažem.  Duboko joj se protivim, ali kao saborski zastupnik moram poštovati proceduru vezanu za raspisivanje referenduma.

Ne preostaje mi drugo nego predložiti ovu odluku Saboru i u raspravi apelirati na građane da ne osuđuju one koji vole drukčije nego oni, rekao je šef Odbora za Ustav Peđa Grbin na jučerašnjoj sjednici Odbora za zakonodavstvo koji je raspravljao o prijedlogu odluke za raspisivanje referenduma na kojem bi građani  1. prosinca trebali odgovoriti:

Jeste li za to da se u Ustav unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca.

-Ovo je duboko diskriminatorno pitanje.  Ako se s njime složi većina građana, ovako postavljene odredbe sprečavaju nas da mi u budućnosti to zamijenimo. Prvo, jer godinu dana ne smijemo ništa poduzimati , a kasnije i zato što ćemo teško skupiti glasove 101 zastupnika da ponovno izmijenimo Ustav – rekao je Grbin.

Smatra kako će se zbog takve definicije braka Hrvatska pridružiti zemljama poput Bjelorusije i Moldavije. Odbor za zakonodavstvo  podržao je prijedlog i uputio ga u Sabor na raspravu, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa