Potpisan Sporazum o suradnji između Istarske županije i Regije Malopolska

0
Istarski župan Valter Flego i maršal Malopolske Marek Sowa
Istarski župan Valter Flego i maršal Malopolske Marek Sowa

Župan Istarske županije Valter Flego predvodi istarsko izaslanstvo, u sastavu Duško Kišberi, pročelnik Kabineta župana, Oriano Otočan, pročelnik UO za međunarodnu suradnju i europske integracije, te direktor Turističke zajednice Denis Ivošević, koje se nalazi u dvodnevnom posjetu poljskoj regiji Malopolska.

Razlog posjeta je produbljivanje suradnje između dvije regije, o čemu je potpisivan Sporazuma o suradnji. U prisutnosti predstavnika političkog i gospodarskog života te velikog broja poljskih medija, Sporazum o suradnji između Istarske županije i Regije Malopolska potpisali su 4. studenog istarski župan Valter Flego i maršal Malopolske Marek Sowa, u Narodnom kazalištu u Krakowu.

"Prvi kontakti između dvije regije uspostavljeni su prije dvije godine. Ovo je logičan slijed u nastavku suradnje" – rekao je tom prigodom župan Flego te naglasio kako dvije zemlje veže zajednička prošlost, pripadnost Europskoj uniji i zajednički projekti.

Izražavajući zadovoljstvo potpisanim sporazumom, Flego je rekao kako je on „temelj za dugoročnu suradnju između dvije regije, a suradnju ćemo realizirati kroz konkretne projekte iz područja korištenja europskih fondova, turizma i kulture". Tako je za iduću godinu dogovorena suradnja u 6 konkretnih projekata: Jačanje institucionalne sposobnosti za regionalnu upravu i razmjena iskustva o pripremi, provedbi i ugovaranju EU projekata; Baština kao prilika u integriranoj Europi. Labirint povijesti — povijesni identitet i kultura — upravljanje i vizija gradova; Razmjena iskustva o provedbi EU fondova za poduzetnike i obrtnike; Stažiranje u ugostiteljsko-turističkom sektoru regijama partnera; Razmjena iskustva na područjima investicija te Upravljanje turističkom ponudom u regiji — razmjena iskustva i primjeri dobre prakse.

Istarsko je izaslanstvo u Krakovu promoviralo naš turizam. Turistički je potencijal Istre  predstavio Denis Ivosević, koji je naglasio kako je ove godine Istra imala rekordan broj posjeta poljskih gostiju (540.000 noćenja ). Ivošević je naglasio kako bi taj rezultat bio još bolji kada bi postojala izravna zračna linija Krakow-Pula, te najavio poduzimanje koraka u cilju uspostavljanja takve avio-linije, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa