Tenis: Baznik najbolji senior, Malčić najbolji veteran Istre

0
Bojan Baznik i Goran Malčić
Bojan Baznik i Goran Malčić

Zadnjim mečem između Igora Bertoša iz Poreča i Zorana Grebla iz Buzeta okončano je pojedinačno prvenstvo Istre za ovu godinu. Ovo prvenstvo započelo je u veljači ukupno 144 igrača, no tijekom godine iz raznoraznih razloga odustalo je njih 27, pa je prvenstvo završilo 117 igrača. Raspon godina od najmlađeg Cukon Marina Domagoja iz Pule) do najstarijeg (Karasi Ivice iz Pule) je čak 49 godine.

Odigrano je ukupno 10 kola. Uvjerljivo najbolji sa svih 10 pobjeda i bez izgubljenog seta je senior Baznik Bojan iz Labina. U neizvjesnoj borbi za drugo mjesto borili su se dvojica veterana: Malčić Goran i Bačić Petar iz Pule. Na kraju je odlučila set razlika u korist Malčića, jer su oba imala istu jačinu protivnika (bucholz). Krajem ožujka iduće godine 16 najboljih odigrat će (uz prigodnu unikatnu majicu) masters cup parova. To su redom: Baznik, Malčić G., Bačić, Orlić, Tanger, Janko A., Turajlić, Dobranović, Cukon, Žižaković, Kajtuz, Lovrinić, Legović, Perhat, Knežević i Brenko koji je za 1 gem ispred Rubelja.

Svi ostali igrači mogu u konačnoj tablici pronaći svoj rezultat. Čestitke svima na sudjelovanju. Na kraju spomenimo i pobjednike po dobnim skupinama.Ti će igrači predstavljati reprezentaciju Istre kad ova bude igrala susrete sa ostalim reprezentacijama.To su:
-35 Baznik Bojan
+35 Tanger Kristijan
+40 Malčić Goran
+45 Bačić Petar
+50 Janko Arone
+55 Kajtuz Boban
+60 Orlić Roman
+65 Karasi Ivica

Završna svečanost i dodjela prijelaznih pehara održala se 10. prosinca u Rovinju uz prigodni turnir. Domaćin vanserijske završne svečanosti u restoranu "Maslina" bio je Denis Fatorić, branitelj naslova u kategoriji +40. Kristijan Tanger ispričao se na nemogućnosti dolaska, dok su svi ostali nosioci titula uveličali svečanost svojim prisustvom. U šali je zaključeno da će i ubuduće nosioci neobranjenjenih naslova preuzimati organizaciju završnih svečanosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa