Sviđaju li vam se gljivasti stol i stolice? Dječje igralište u Karpinjanu dobilo neobičnu garnituru

0
Drvenu parkovnu garnituru za sjedenje u formi gljiva izradio je obrtnik iz Gorskog kotara
Drvenu parkovnu garnituru za sjedenje u formi gljiva izradio je obrtnik iz Gorskog kotara

Na prostoru dječjeg igrališta u novigradskom parku Janeza Ziherla u Karpinjanu, obavljena je simbolična primopredaja originalnog drvenog stola i stolica u obliku gljiva.

Drvenu parkovnu garnituru za sjedenje u formi gljiva izradio je obrtnik iz Gorskog kotara, a pored predstavnika Grada Novigrada-Cittanova i novigradske podružnice Gljivarskog društva Bujštine „Boletus“, Mirele Pavat i Dragutina Penave, primopredaji su nazočili i pokrovitelji ove inicijative, predstavnici osiguravajuće tvrtke Euroherz, Nika Krstevski i Kristijan Benčić.

"Ovaj nesvakidašnji stol i stolice zasigurno će razveseliti mnoge novigradske mališane koji dolaze na igru u ovaj gradski park odnosno ovdašnje dječje igralište, ali će svakako biti i atrakcija turistima kojih je u ljetnim mjesecima na ovom prostoru nemali broj", istaknula je Pavat. 

"Kao društveno odgovorna tvrtka rado pružamo podršku inicijativama u zajednici u kojoj djelujemo, pa smo se s radošću odazvali i pozivu novigradskog gradonačelnika Antea Milosa da podržimo ovu zanimljivu i zgodnu inicijativu", poručio je ovom prigodom Benčić.

"Nakon što smo uvećanim replikama raznih vrsta gljiva izrađenih u drvu već ukrasili dvorište i zelenu površinu novigradskih vrtića, na inicijativu gradonačelnika Milosa iskoordinirali smo i ovu neobičnu drvenu garnituru za sjedenje, kojoj će se zasigurno razveseliti mnogi mališani, ali i odrasli", prenio je predsjednik novigradske podružnice Boletusa, dodajući kako je i ova akcija u okviru programskih smjernica njihova Gljivarskog društva koje predviđaju populariziranje gljivarstva, posebice među najmlađima.

Ovaj nesvakidašnji stol i stolice zasigurno će razveseliti mnoge novigradske mališane, ali i odrasle
Ovaj nesvakidašnji stol i stolice zasigurno će razveseliti mnoge novigradske mališane, ali i odrasle

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa