Razlike između Maje Šarić i Ade Damjanac nepomirljive

0
Frakcija Ade Damjanac je glasala protiv predloženih izmjena Maje Šarić
Frakcija Ade Damjanac je glasala protiv predloženih izmjena Maje Šarić

Osma izborna konvencija SDP-a Istarske županije održana 8. prosinca u pulskom hotelu Histria protekla je vrlo uzbudljivo. Već na samom početku dvije su „struje“ bile podijeljene, pa je tako novo izabrana predsjednica Maja Šarić bila protiv načina glasanja koji je zagovarala Ada Damjanac, odnosno da se glasa po općinskom i gradskom ključu.

„Nije ovdje riječ o nikakvu sukobu iako se vodila rasprava oko načina glasanja“, rekla nam je Maja Šarić. „Ovim načinom glasanja se radi podjela, ja sam bila za to da se Istra tretira kao jedna cjelina jer su ovako mnoge manje općine zakinute“, pojasnila je i dodala kako je delegati nisu podržali i njeni amandmani nisu bili prihvaćeni.

„Kada je Maja Šarić imenovana za predsjednicu tada smo probudili stare probleme u SDP-u koje smo imali i kada je županijski SDP raspušten, a ja sam imenovana za povjerenicu. Mi stremimo ka novom SDP-u, ne onom koji je bio pod skutama IDS-a, dok se Šarić veže uz onaj stari IDS. No nadam se da Maja ide prema novom SDP-u i onom što smo stekli, a ne da se vraća nazad“, zaključila je Damjanac.

Ada Damjanac
Ada Damjanac
Maja Šarić
Maja Šarić

No Šarić nije propustila na konvenciji javno naglasiti kako je bilo neslaganja oko datuma njezina održavanja, prilikom čega je Ada Damjanac demonstrativno napustila sastanak.

Peđa Grbin je istaknuo kako se Šarić bez razloga ne slaže s predloženim poslovnikom o radu konvencije dok je Tanja Vrbat konstatirala kako su na konvenciji „malo zapeli“ ali će se izvući.

Na samom početku konvencije okupljeni su imali priliku čuti poruku pokojnog predsjednika hrvatske Vlade Ivice Račana koji je izjavio kako je osmijeh ono što želi vidjeti u budućnosti na licima Hrvata. Poruka je vidno dirnula, pa i rasplakala Maju Šarić.

Konvenciji je prisustvovao i glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon koji je naglasio kako SDP i IDS kao u bilo kojoj drugoj vezi imaju uspona i padova te istaknuo da moraju biti složni, posebice kada se radi o  pitanjima za dobrobit Istre. „Pozivam sve članove SDP-a i sve saborske zastupnike da budu složni u jednom, da zajednički razmišljaju o dobrobiti Istre i da je stave na prvo mjesto“, pozvao je Chiavalon.

Bernardić je tom prilikom rekao kako treba razmišljati o pravim problemima i izbjeći sukobe u stranci, no dodao da je u početku novog sastava neke stranke uvijek teško. „Treba razmišljati o pravim problemima“, rekao je.

Ostojić je čestitao Maji Šarić što se sjetila Račana naglasivši kako to dosad, prilikom nijedne konvencije, nitko nije učinio. „Sjetimo se Račanovih riječi i vratimo Hrvatskoj osmijeh na lice. A vi u Istri budite i dalje barjak i primjer demokracije u Hrvatskoj“, rekao je. Tom je prilikom, na radost okupljenih, još jednom obećao: „Pula će dobiti novu bolnicu!“

Komadina je izjavio kako je dobro što SDP i IDS misle različito, no na nacionalnoj razini obje se stranke „bore“ protiv desnice, što smatra dobrim.

Inače, za potpredsjednike Županijske organizacije SDP-a izabrani su Dino Kozlevac, bivši predsjednik i Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Davor Bernardić, Dino Kozlevac, Zlatko Komadina i Tanja Vrbat
Davor Bernardić, Dino Kozlevac, Zlatko Komadina i Tanja Vrbat
Na konvenciji su se prisjetili poruka Ivice Račana
Na konvenciji su se prisjetili poruka Ivice Račana
Davor Bernardić, Rajko Ostojić, Zlatko Komadina i Tedi Chiavalon (IDS)
Davor Bernardić, Rajko Ostojić, Zlatko Komadina i Tedi Chiavalon (IDS)
Tanja Vrbat i Vedran Grubišić
Tanja Vrbat i Vedran Grubišić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa