Goran Ivanišević postao zaštitno lice umaške teniske akademije

0
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević

Umaška teniska akademija, koja i inače slovi kao jedan od najboljih teniskih centara u ovom dijelu Europe, dodatno je obogatila svoj sadržaj. Njezino zaštitno lice postaje Goran Ivanišević koji će ondje organizirati profesionalne kampove za djecu, ali i za odrasle, donosi Večernji list.

- Goranovo priključenje našoj akademiji veliki je korak naprijed. Svjesni smo kako je on uzor mnogim mladim igračima i veselimo se što će kroz kampove svoje iskustvo i znanje prenijeti našim polaznicima - kazao je na predstavljanju projekta u Zagrebu direktor akademije Alen Greblo, podsjetivši da akademija raspolaže s 26 terena (25 zemljanih i 1 s umjetnom travom), ali i sa svom pratećom infrastrukturom.

- Umaška se akademija može nositi s bilo kojom na svijetu. Naši klinci ne moraju više ići u Španjolsku ili SAD na tenisko usavršavanje, nego sad to imaju i kod kuće. Svaki kamp trajat će tjedan dana a održavat će se tri tjedna u srpnju i tri tjedna u rujnu sljedeće godine. Ovo nema veze s posebnim pripremama koje ćemo organizirati za naše najbolje juniore. Mogu se i oni priključiti, ali to su odvojene stvari. Za njih ćemo organizirati posebna okupljanja kad utvrdimo raspored i vidim svoje obveze prema Marinu Čiliću - objasnio je Goran.

Polaznicima se nudi četverosatni teniski trening dnevno (plus 90 minuta kondicijskog treninga) uz Goranov nadzor i savjete.

- Interesantno će biti, posebno maloj djeci. No, i treneri će moći usavršiti svoje treninge, gledat ćemo snimke - dodao je Goran, koji se upravo vratio iz Londona gdje je na Mastersu veterana pobijedio Rusedskog, ali i izgubio od Raftera.

- Rafter je sjajan čovjek i moj dobar prijatelj. Bila mi je čast i izgubiti od njega. A i igrao je dobro, zato je u finalu pobijedio i Henmana. Draže mi je što sam Raftera pobijedio 2001. a sad izgubio nego da je bilo obratno - našalio se Goran, koji je između dva meča navijao za svoj WBA protiv Manchester Cityja (2:3). U poluvremenu utakmice istrčao na travnjak i na poklon dobio klupski dres što su navijači popratili ovacijama, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa