Policija razbila veliki narkolanac: Uhićena 22 dilera iz Istre i Rijeke

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Krim policajci iz Rijeke i Pule u koordinaciji USKOK-a razbili su veliki narkolanac i uhitili 22 osobe uključene u ilegalnu trgovinu marihuanom i heroinom, piše Jutarnji list.

U tijeku su daljnji izvidi i moguća su nova uhićenja danas i sutra. U veliku akciju uključeni su i odjeli za suzbijanje narkotika u drugim policijskim upravama.

Neslužbeno doznajemo da je potporu krim policiji dala SOA, a uhićenje je pripremano mjesecima. U akciji su korištene mjere tajnog praćenja i priskuškivanja, a dokazi prikupljeni tim metodama koristit će u kaznenom postupku protiv uhićenika. Osumnjičenici su jutros privedeni sucu za istrage u Rijeci.

Droga skrivana na tajnim lokacijama u Puli

Osim Riječana i Puljana, razbijenu skupinu činili su i ljudi iz Zadra i Poreča. Neslužbeno se kao šefovi zločinačke organizacije spominju Andrej B. (36) i njegova nevjenčana supruga Katarina G. (24), a kao šef drugog kraka narkolanca Elvis K. (43).

Nevjenčani supružnici kupovali su od zasad nepoznatih “veledilera” veće količine droge i skriveli je na tajnim lokacijama u Puli. Odatle su pošiljke išle prema Zadru i Varaždinu, a izvjesne količine završavale su posredno i u Zagrebu.

Iako zasad nema potvrde, postojali su u podzemlju dogovori da ovaj narkolanac zaobilazi Zagreb, a baš zbog kršenja tog dogovora policijski su inspektori počeli dobivati dojave o članovima riječko - istarske grupe.

Preostali uhićenici, njih 19, sudjelovali su u ilegalnom narkobiznisu kao prodavači, no i među njima ima onih koji su radili s većim i onih koji su dilali manje količine, u takozvanoj uličnoj mravljoj distribuciji krajnjim korisnicima, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa