Buje: Psi razbili vazu, vlasnik morao platiti kaznu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Djelatnici policijskih postaja Buje, Rovinj i Pazin su u posljednja dva dana evidentirali tri slučaja držanja životinja bez nadzora. Naime, 5. siječnja oko 10,10 sati, dva psa pasmine Cane Corso koje je vlasnik 33-godišnji slovenski državljanin držao bez nadzora u jednom su trenutku istrčali na terasu u mjestu Gadari kraj Buja te razbili jednu keramičku vazu.

Time su oštetili 66-godišnjakinju s područja Buja za nekoliko stotina kuna. Vlasniku psa je na mjestu počinjenja prekršaja naplaćena novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Drugi slučaj evidentiran je jučer, 6. siječnja oko 12 sati u Tinjanu gdje je pas mješanac zasad nepoznatog vlasnika  ugrizao dijete u predjelu ruke, pritom lakše ga ozlijedivši.

Rovinj: Pas nepoznatog vlasnika ugrizao dijete za nogu

Istoga dana oko 12,30 sati u Ulici Trg Maršala Tita u Rovinju, pas nepoznatog vlasnika je u jednom trenutku skočio i ugrizao dijete u predjelu noge, nanijevši mu lakše ozljede. O događajima je izvještena nadležna veterinarska inspekcija, a policijski službenici za zadnja dva slučaja poduzimaju mjere i radnje na pronalasku vlasnika psa, izvijestila je istarska policija.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, PU istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje koriste povodac i brnjicu, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa