Dizajnirala Sonda iz Vižinade: Krenuo tisak najvećeg kataloga na svijetu

0
Nakon tri godine realizacije, krenuo je tisak najvećeg kataloga na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska (PR fotografija)
Nakon tri godine realizacije, krenuo je tisak najvećeg kataloga na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska (PR fotografija)

Tiskarsko - izdavačka struka u Hrvatskoj unatoč kriznim vremenima ponovno prednjači ne samo u regiji, već i u svijetu. Ponosno održavamo tradiciju prve hrvatske tiskare u Kosinju i tiska vrijednih publikacija, donosi Večernji list.

Nakon tri godine realizacije, krenuo je tisak najvećeg kataloga na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska. Katalog je original hrvatski proizvod, impozantnog formata 1,7x1,4 m. Kandidiran je i za Guinnessovu knjigu rekorda. Sunčana Matić iz agencije LUX, autor, organizator i voditelj projekta kazala je „Cilj nam je bio zasjati ne samo najvećim formatom, već i najkvalitetnijim sadržajem. Objedinili smo i predstavili sve vrednote naše Hrvatske - narod, očuvanu prirodu, kulturnu baštinu, gospodarstvo, sportske uspjehe i nove, posebne oblike turističke ponude. Vjerujem da će katalog Neodoljiva Hrvatska, engl. Irresistible Croatia uvelike pridonijeti stvaranju kvalitetnijeg imidža Hrvatske u svijetu jer na njemu je neovisno radilo pedesetak stručnih suradnika što ga čini značajnim i privlačnim projektom za promociju Hrvatske i hrvatskog turizma. Istodobno je zanimljiv i kao nevjerojatan tehnološki pothvat“.

Davor Ferdebar iz tvrtke FED, specijalizirane za tisak velikih formata, potvrdio je kako će se u izradbi kataloga koristiti najsuvremenija, napredna digitalna tehnologija za tisak. Za ovaj pothvat se mjesecima pripremaju, odrađene su i mnoge probe kako bi putem tiska najvećeg kataloga sveukupna hrvatska tiskarsko - izdavačka industrija pokazala kako je unatoč kriznim vremenima itekako tržišno konkurentna te u mogućnosti odraditi najzahtjevnije poslove i ideje. Dugotrajan i zahtjevan proces dorade, do sada neviđen na svijetu u kojem će biti iskorišteno stotine kvadratnih metara papira, vode Nenad Glavaš i Predrag Vrzić ispred tiskare Offset NP GTO.

Kako bi svi segmenti tiska zadovoljili najviše međunarodne standarde i GWR uvjete, te kako bi ovim projektom Hrvatska ukazala na tehnološku konkurentnost, fazu tiska nadgleda jedan od vodećih stručnjaka, dr. sc. Igor Majnarić sa Katedre za tisak Grafičkog fakulteta u Zagrebu.

Svima je zadovoljstvo biti dio Neodoljive Hrvatske, vrijednog projekta koji će zasigurno uskoro pozitivno predstaviti jedinstvenu i drugačiju Hrvatsku svijetu na svečanoj promociji u hotelu The Westin, Zagreb, donosi Večernji list.

Za kreativno rješenje kataloga zaslužni su kreativci Sonde iz Vižinade, pod vodstvom Jelene Šimunović, Seana Poropata i Anselma Tumpića.

Katalog je osmišljen u Vižinadi
Katalog je osmišljen u Vižinadi
Sonda osmislila katalog za Guinnessovu knjigu rekorda

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa