Sanader glumio Hrvatima, a njega najbolje odglumio Labinjan

0
Viktor Zahtila
Viktor Zahtila

Bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader zbog Fimi-medije je nepravomoćno  osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu i povrat milijuna koje je pokrao, uglavnom u drugom mandatu, svoje vladavine.

No, apsurdno je da je ovaj lopovčina, za kojeg su lopovi iz 90-ih pravi amateri, na vrhuncu svoje moći bio jedan od najpopularnijih hrvatskih političara, i to na samo onima na centru i desnom centru političkog spektra, već i uvjerenim ljevičarima. Definitivno je bio odličan glumac.

I dok je on uspješno čitavom narodu glumio modernog političara i poštenjačinu, njega je najbolje odglumio jedan Labinjan.

Viktor Zahtia, sin osnivača Labin Art Expressa Deana Zahtile, u povijesti hrvatske politike i novinarstva ostat će upamćen po lažnom intervjuu koji je u veljači 2008. godine dao Davoru Butkoviću iz Jutarnjeg lista.

Da podsjetimo, Butković je, umjesto Sanadreu, sms poruku za intervju poslao na Zahtilin mobitel. Zahtila, čija je prijateljica tada radila za konkurentski Večernji list „namirisao“ je krv i Butkoviću poslao odgovore na pitanja.

I to je učinio tako dobro da Butković, ne samo da nije posumnjao kako odgovori nisu Sanaderovi, već je jedna „Sanaderova“, odnosno Zahtilina rečenica postala udarni naslov na naslovnici Jutarnjeg lista.

„Odgovorio sam na pitanja tako da vidim koji će biti sljedeći korak te osobe. Ja se nisam nikad potpisao kao Sanader. Mislim da je Butković nešto zamijenio u svom mobitelu ili... ne znam. Odgovore na pitanja sam sastavio na brzinu, u 20 minuta, po sjećanju kako su mi padali na pamet“, rekao tada Zahtila. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa