HNS-ovi kandidati za EU parlament obišli Istru i družili se s građanima

0
Radoš i Vučić građanima su predstavili HNS-ov program, dijelili letke i naranče
Radoš i Vučić građanima su predstavili HNS-ov program, dijelili letke i naranče

U sklopu kampanje izbora za Europski parlament, predsjednik kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru, Jozo Radoš i Marin Vučić, HNS-ovi kandidati na nadolazećim izborima za Europski parlament, svoj obilazak Istarske županije započeli su u Puli. U druženju s građanima Pule, na pulskoj tržnici, kandidati su podijelili promotivne letke, kutijice iznenađenja i naranče.

„Ovdje sam kako bih predstavio HNS-ov, ali i moj osobni, program za Europske izbore. Želim građankama i građanima ukazati na važnost Europskih izbora. Radi se o jako važnoj instituciji, koja donosi bitne odluke koje se tiču svih nas i direktno utječu na naše živote“, rekao je Jozo Radoš.

„Kao europarlamentarac, zalagat ću se i lobirati za hrvatske interese u Europskoj uniji, ponajviše za razvoj industrije i otvaranje novih radnih mjesta. Kao liberal, zalagat ću se i za veću sigurnost podataka na Internetu, ali i lakši pristup Internetu, što omogućuje lakše i jeftinije poslovanje“, nastavio je Radoš.

Nakon Pule Radoš i Vučić posjetili su Poreč. Radoš je građanima Poreča nastojao istaknuti važnost EU parlamenta, ali i upoznati ih s programima za koje će se osobno zalagati. Ponajprije se to odnosi na jednostavnija pravila poslovanja malih i srednjih poduzeća, lakšu dostupnost kapitala za mlade poduzetnike, lakši pristup internetu, kvalitetniju socijalnu politiku i život osoba s teškoćama u razvoju, kao i za razvoj socijalnog poduzetništva.

Zalagati će se, između ostalog i za ukidanje raznih administrativnih barijera u cilju podizanja konkurentnosti i otvaranja novih radnih mjesta, kao i za jedinstveno i slobodno tržište energije koje donosi sigurnu opskrbu i jeftiniju energiju. Neki od prioriteta kojima se bori za mandat u EP-u su i slobodno kretanje radnika, posebice studenata i istraživača te jednostavnije priznavanje svjedodžbi i diploma, istaknuo je Radoš.

Nakon Poreča  su, u pratnji predsjednika Županijske organizacije HNS-a Istarske županije, predsjednice HNS-ovog Regionalnog saveza Nade Turina Đurić i zamjenika ministra gospodarstva Vedrana Kružića, stigli i u Buzet. Na terasi Caffe bara Sun sport dočekao ih je Vlatko Mrvoš, predsjednik podružnice HNS-a Buzet sa suradnicima. U susretu s građanima, nastojali su objasniti koliko je Europski parlament važna institucija za sve nas.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa