U Puli otvoren jedini METRO Cash & Carry u Hrvatskoj prilagođen hotelijerima i ugostiteljima

0
Marc Carena, direktorica METRO Pula Mirela Jovančević Zekić i istarski župan Valter Flego
Marc Carena, direktorica METRO Pula Mirela Jovančević Zekić i istarski župan Valter Flego

U Industrijskoj ulici u Puli 15. travnja svečano je otvoren prvi METRO Cash & Carry centar. Pulski METRO jedinstven je u Hrvatskoj jer su rješenja i proizvodi posebno prilagođeni potrebama HoReCa kupaca, odnosno vlasnicima hotela, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih obrta.

„Jedna petina svih turističkih objekata u Hrvatskoj nalazi se upravo u Istarskoj županiji i otvaranjem METRO-a u Puli hotelijerima, ugostiteljima i drugim malim i srednjim poduzetnicima koji se bave turizmom želimo približiti pristup uslugama i poslovnim rješenjima METRO-a koji su im potrebni za neovisno i uspješno poslovanje“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

20 istarskih dobavljača

Među dobavljačima METRO-a nalazi se 20 istarskih dobavljača među kojima su Zigante sa tartufima i proizvodima od tartufa, Milena iz Poreča sa bakalarom, Klara Marić iz Kanafara sa smrznutom tjesteninom te Pisinum sa tradicionalnim istarskim mesnim proizvodima. Brojna istarska vina, poput onih vinarija Cattunar, Degrassi, Meneghetti i Pilato, nalaze se i na policama METRO centara u zemljama Europske unije.

„U svih 14 zemalja regije, kojoj pripada i Hrvatska, prisutnost u područjima u kojima možemo pružiti podršku nezavisnom poslovanju smatramo našim obvezom. Veleprodajnim centrom u Puli naše usluge i iskustvo približili smo dijelu poduzetnika koji su većinom usmjereni na turizam zbog čega smo prilagodili ponudu njihovim potrebama“, izjavio je Karel Frans van Helbergen, regionalni direktor Regije Istok.

Od srijede, 16. travnja svi profesionalni kupci iz Pule i Istarske županije moći će birati među više od 3.000 proizvoda s posebnim naglaskom na svježi asortiman. Istarskim kupcima osigurana je dostava za 30.000 prehrambenih i neprehrambenih prozvoda koje METRO nudi kupcima u Hrvatskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa