Kajin: Institucije u Istri tek su počele grepsti ispod površine

0
Damir Kajin
Damir Kajin

 „Istra ima problem i to ne samo unutar politike, već i unutar svojih institucija, od policije do DORH-a, sudstva, državne uprave, carine i medija koje reketare ne račun javnog novca kojeg primaju od vladajuće stranke u Istri. Dok se toga ne oslobodi Istra će biti „špilja razbojnička“, mjesto s najvećom stopom kriminala u Hrvatskoj i najvećim brojem predoziranih osoba. Umjesto da prosperira, ona će i dalje nazadovati“, kazao nam  je Damir Kajin koji je 22. travnja bio na razgovoru u Županijskom državnom odvjetništvu.

Na razgovor je pozvan zbog nazivanja IDS-a, Istražnim demokratskim saborom. „Ni sve ovo što je naveo nije najgore što se u Istri dešava“, dodao je Kajin. Međutim, uvjeren je da će institucije nakon dugo vremena početi raditi svoj posao. Prilike u Istri, nakon promijene čelnih ljudi policije i državne  uprave, ocijenio je boljima nego prije toga, no one su, tvrdi, tek počele grepsti ispod površine.

O samom razgovoru sa županijskom državnom odvjetnicom Mirjanom Jelenić, zbog tajnosti, Kajin nam nije mogao reći ništa više no da je razgovor trajao dva sata, te da je ponovio ono što je govorio uvijek do sada. (Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa