Velik odaziv na predstavljanje knjiga alpinista Božića i Grošelja

0
Viki Grošelj i Stipe Božić
Viki Grošelj i Stipe Božić

Alpinisti Stipe Božić i Viki Grošelj održali su 22. travnja predavanje u prepunoj dvorani Središnje knjižnice u Puli, te su predstavili svoje posljednje knjige "K2 – trijumf i tragedija" i "Velikani Himalaje".

Zanimljive priče dvojica prijatelja i penjačkih partnera upotpunili su brojnim fotografijama i isječcima videomaterijala snimljenog za vrijeme ekspedicija, a prisutni su mogli saznati i detalje o usponu na tzv. Divlju planinu, jedan od najopasnijih osamtisućnjaka. Naime, vrh K2 nalazi se u sjevernom Pakistanu i drugi je najviši vrh u svijetu nakon Mount Everesta

Smatraju ga puno težim za uspon od samog Everesta, a Božić i Grošelj zorno su prikazali zašto. Neki su predavanje pratili i stojeći jer se doslovno tražila stolica više, a nakon prezentacije koja je trajala gotovo sat i pol mogle su se kupiti knjige po promotivnim cijenama koje su autori potpisivali.

Božićeva knjiga K2 - trijumf i tragedija govori o sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s himalajskoga vrha K2 pretvorio u grčevitu borbu za preživljavanje, dok u Velikanima Himalaje Grošelj predstavlja svih svjetskih četrnaest osamtisućnjaka i prikazuje povijest uspona na njih.

Knjižnica je bila prepuna, pa su neki morali stajati
Knjižnica je bila prepuna, pa su neki morali stajati

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa