Josipović u Puli: Što ću s mojom ušteđevinom? Platit ću na nju porez!

0
Dr. Ivo Josipović i Boris Miletić
Dr. Ivo Josipović i Boris Miletić

Vijest o uvođenju novih poreza na štednju tek jučer opovrgnuta od strane vladajućih a danas ipak uvedena, predstavnicima medija činila se znatno bitnijom od službenog razloga posjete predsjednika RH gradu Puli koja je bila multikulturalnog karaktera. Nove poteze Milanovića predsjednik Josipović je komentirao kako je to odluka Vlade koju će svi, pa tako i on sam, morati poštivati.

Nesuglasice s predsjednikom Vlade koje su proteklih dana punile medije a u kojima Milanović predsjednika države opisuje poput lažljivca, Josipović komentira kao "krivo protumače riječi od strane medija".

"Vi mediji radite skandale i kada to nije potrebno", kazao je predsjednik osvrnuvši se na novi slučaj korupcije, koji ovoga puta trese ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, ministar Jovanović je pogodovao Sveučilištu u Rijeci kako bi na štetu Zagrebačkog sveučilišta, izvukao 24 milijuna eura iz EU fondova. "Ja u tom slučaju ne vidim nikakav skandal", kratko je nadodao Josipović.

Župan Valter Flego i predsjednik RH Ivo Josipović
Župan Valter Flego i predsjednik RH Ivo Josipović

O multikulturalnosti Istre i njenoj bitnosti, posebice u EU, predsjednik Josipović je u komunalnoj palači punih tridesetak minuta.razgovarao s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Rovinja Giovannijem Sponzom te gradonačelnikom Labina Tulliom Demetlikom

Uslijedila je kava s predstavnicima građana, a predsjednikov posjet najvećem istarskom gradu okončan je svečanim otvorenjem Srpskog kulturnog centra. (Tekst i foto: Ivana Nežić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa