Novigrad: Bogat program proslave Prvog maja

0
Grupa Noćni skok nastupit će 1. svibnja u Novigradu
Grupa Noćni skok nastupit će 1. svibnja u Novigradu

Turistička zajednica Grada Novigrada uz podršku Grada Novigrada, ove godine pripremila je višednevni program u okviru produženog prvomajskog vikenda. Program je namijenjen animaciji naših gostiju, kojih će tih dana u Novigradu, nadaju seorganizatori, biti veliki broj, ali i domaćim žiteljima, Novigrađankama i Novigrađanima, koji su pozvani da se pridruže u nekom od programa.

Bit će tu Prvomajska fešta u Dajli 30. travnja, Prvomajski piknik u Karpinjanu 1. svibnja, zabava uz glazbu za ples grupe „Nočni skok“ i gastro ponudu na Velikom trgu 2. svibnja, te Gnam Gnam Fest u znaku šparoge, također na Velikom trgu 3. svibnja.

Svi građani posebno su pozvani 1. svibnja na Prvomajski piknik, koji će se ove godine po prvi puta održati u Karpinjanu, na prostoru Parka Janeza Ziherla, tj. zelene površine i šumice između restorana „Tri palme“, obalne šetnice i teniskih terena. Program započinje u 10 sati ujutro, rekreativnom šetnjom i vožnjom biciklima, rolama, romobilima… pješačkom i bike stazom od Karpinjana do Dajle i nazad.

Za sve sudionike ovog rekreativnog bike&walk-a, organizatori su pripremili ručak po povratku na cilj u Karpinjanu, te malu uspomenu na sudjelovanje. U nastavku piknika posjetitelje očekuje prigodna prvomajska gastro ponuda po simboličnim cijenama, sportske igre i rekreacija u prirodi (mali nogomet, potezanje konopa, graničara, odbojka, badmington, šaljive igre…), a bit će tu i jedna originalna novina – rent-a-grill, odnosno mogućnost da se iznajmi neki od već spremnih roštilja i na njemu ispeče svoje meso, ribu, povrće…

Roštilji će biti spremni, očišćeni i zagrijani, a moći će se iznajmiti na onoliko vremena koliko je dovoljno da se ispeku namirnice koje ste sa sobom donijeli. Uz roštilje će dežurati osoba koja će roštilj nakon svakog korištenja i očistiti, tako da svi koji se na „rentanje“ roštilja odluče oko toga nemaju nikakve brige!

Bit će tu i prigodni zabavno-glazbeni program uz domaću glazbu, plesnu animaciju u režiji plesnog studija Danza Latina, prisutne će animirati će DJ Grande, itd, itd. Organizatori se nadaju lijepom vremenu i što većem odazivu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa