Ukrao Puljanki karticu pa glumio njezinog sina kako bi mogao podići novac

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom iz Rovinja, utvrdila osnovanu sumnju da je počinio dva kaznena djela krađe i prijevare.

Muškarca se sumnjiči da je u popodnevnim satima 29. travnja, iz uredskih prostorija u Zagrebačkoj ulici u Puli, otuđio dva mobitela, novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama te ključem od automobila. Time je 46-godišnjakinju iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna. Potom je s otuđenom bankovnom karticom, u poslovnici banke u Ulici Sergijevaca, predstavivši se kao sin oštećene, pokušao podignuti novac.

Obzirom nije uspio podignuti novac, osumnjičeni je s osobnim dokumentima oštećene, pokušao izraditi punomoć kod javnog bilježnika, no u tome nije uspio. Drugu krađu, za koju ga se tereti, 36-godišnjak je počinio već slijedećeg dana, kada je u prijepodnevnim satima, iz čekaonice u zdravstvenoj ustanovi u Zagrebačkoj ulici, iz otvorene torbe otuđio novčanik 76-godišnjoj Puljanki.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. svibnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

 

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa