Protest protiv naplate parkiranja u Labinu: Svi objekti u Starom gradu zatvoreni tri dana

0
Objekti će biti zatvoreni tri dana
Objekti će biti zatvoreni tri dana

Labinski trgovci i ugostitelji odlučili su na tri dana zatvoriti svoje objekte u Starom gradu u znak protesta zbog novog načina naplate i kontrole parkiranja. Tim povodom 26. svibnja okupili su se ispod Lože, te održali konferenciju za medije na kojoj su objasnili svoju odluku. „Razlog zbog kojeg smo sazvali tiskovnu konferenciju je gradonačelnikova Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontroli parkiranja na javnim parkiralištima koja je stupila na snagu 1. travnja 2014. godine“, istaknuli su.

Prema njihovim riječima, uvođenjem nove regulacije parkiranja na Titovom trgu u Starom gradu, vlasnici trgovačkih i ugostiteljskih objekata te gospodarstvenici uvidjeli su da takav način reguliranja parkiranja nije adekvatan i da izravno utječe na svakodnevni život i rad Starog grada.

„Nakon neuspješnog pokušaja dogovora s gradskim vlastima odlučili smo zatvoriti sve naše poslovne objekte u iduća tri dana: 26.,27., i 28. svibnja, kako bi upozorili na pogubnost i štetnost najnovijeg režima naplate parkiranja u Starome gradu Labinu“, poručili su labinski trgovci i ugostitelji.

Stari grad, tvrde, već godinama odumire, a umjesto da gradska vlast potiče gospodarsku i inu aktivnost u njemu, ovakvim mjerama, poput naplate parkiranja, ona se dodatno guši i zatire.

S obzirom na ionako tešku ekonomsku situaciju, labinski ugostitelji smatraju da doista nema potrebe istu još pogoršavati, a što će u konačnici dovesti do zatvaranja objekata koji „preživljavaju“ upravo zbog rada tijekom ljetnih mjeseci.

Kao posljedice primjene Odluke o novom režimu parkiranja istaknuli su: pad prometa u poslovnim objektima, smanjenja zakupa terasa i manji broj radnih mjesta. „Smatramo da Stari grad Labin zbog svoje ljepote, lokaliteta i važnosti mora biti dostupan što većem broju ljudi -kako domaćem stanovništvu tako i gostima i posjetiteljima. Svi gospodarstvenici Starog grada Labina ulažu u  podizanje kvalitete svojih usluga i time doprinose lokalnoj zajednici i promociji grada Labina“, poručili su labinski trgovci i ugostitelji. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa