Kradu se i semafori za privremenu regulaciju prometa

0
Semafor kod budućeg kružnog toka Vozilići kraj Labina nekoliko je puta bio na meti kradljivaca
Semafor kod budućeg kružnog toka Vozilići kraj Labina nekoliko je puta bio na meti kradljivaca

Na meti lopova doista se može naći svašta. Pa se tako među „žrtvama“ raznih kradljivaca nalaze i akumulatori za napajanje semafora, pa i čitavi semafori, koji se radi privremene regulacije prometa, postavljaju na razna gradilišta. Dvije takve krađe već su zabilježene na semaforu postavljenom kod budućeg kružnog toka Vozilići, a jedan pokušaj krađe dogodio se u noći između 23. i 24. svibnja.

Potvrdili su nam to u pulskoj tvrtki Cesta koja izvodi radove na kružnom toku Vozilići i u čijem je vlasništvu navedeni semafor. Akumulator za napajanje semafora je vrijedan do tisuću kuna, no kako ističu u Cestama, ovakve krađe predstavljaju veliki problem, jer se njima ugrožava sigurnost ljudi, pa apeliraju na kradljivce da ne diraju privremene semafore.

„Nije toliko važna šteta zbog ukradenog akumulatora, već se radi o sigurnosti u prometu“, poručuju iz pulske Ceste. Da se na gradilištima često događa da ukradu čitav semafor, potvrdio nam je Korado Šumberac iz labinske ispostave Istarskih cesta, koji je na to, kaže, već i navikao. Prema njegovim riječima, događalo se da ujutro dođe na gradilište, a semafora jednostavno nema. Inače, vrijednost cijelog semafora može biti i do 10 tisuća kuna. (Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa