Predsjednik Hrvatskih laburista iz Labina podnio ostavku

0
Wiliam Negri 4. lipnja podnio je ostavku
Wiliam Negri 4. lipnja podnio je ostavku

Wiliam Negri podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika labinskog ogranka Hrvatskih laburista, a svoj mandat u Gradskom vijeću Labina dat će na razmatranje v.d. predsjednici Hrvatskih laburista Nansi Tireli. Svoju je odluku obznanio 4. lipnja na konferenciji za medije, na kojoj je ujedno zahvalio svim članovima stranke te svim građanima Labinštine koji su na EU izborima svoj glas dali Laburistima.

Negri je istaknuo, kako sagledavši razdoblje od godinu dana, odnosno od kada je preuzeo predsjedničku funkciju labinskog ogranka stranke, preko prošlogodišnjih EU i lokalnih izbora, do nedavno održanih EU izbora, ne može biti zadovoljan učinjenim.

„U godinu dana provedenih aktivnosti, bilo izbornih ili organizacijom različitih akcija stranke, te sudjelovanjem u Gradskom vijeću, brojke, ali i činjenice govore da nismo i to prvenstveno ja kao predsjednik ogranka, uspjeli ostvariti bolje rezultate, odnosno rezultate i ciljeve koje smo zacrtali“, kazao je Negri.

Dodao je kako vjeruje u dobre namjere svih članova stranke uključujući i Izvršni odbor, no činjenica je da u ovom sastavu nije ostvaren rezultat vrijedan pažnje. Međutim, naglasio je kako je upravo labinski ogranak Laburista doprinio s gotovo 40% ukupnih glasova za kandidate Županijske skupštine Istre. Dakle za gotovo polovicu vijećnika u Županijskoj skupštini zaslužni su labinski Laburisti i Labinština, naglasio je Negri.

Predsjedništvo i županijska podružnica stranke ne cijene rad labinskih Laburista

Osim toga, labinski Laburisti ostvarili su jedno vijećničko mjesto u Gradskom vijeću Labina od ukupno četiri vijećničkih mjesta u čitavoj Istri, dodao je. „Sudjelovali smo s jednim kandidatom u EU izborima 2013. godine u timu kolega, čime je ostvaren i mandat Laburista u Europskom parlamentu. Na naš je prijedlog u Gradskom vijeću Labina prihvaćen i amandman koji daje mogućnost besplatnih obroka potrebitima. Također smo sudjelovali u rješavanju nekoliko pitanja vezanih za razvoj turizma na našem području kao i u ostalim dnevno političkim komentarima“, poručio je Negri.

Međutim, bez obzira na učinjeno, nakon ovogodišnjih EU izbora, te u zadnjih nekoliko mjeseci, Negri nije zadovoljan ni situacijom ni radom u labinskom ogranku stranke, bilo da se radi o članovima ili o njemu osobno. Pojasnio je kako je došlo do razmimoilaženja u provedbi osnovnih ideja i ciljeva ogranka kao takvog, a nezadovoljan je i nevalorizacijom njihovih dosadašnjih aktivnosti od strane predsjedništva stranke, te županijske podružnice.

„Preuzimam kompletnu odgovornost za situaciju i podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika ogranka, a svoj vijećnički mandat dajem na razmatranje Nansi Tireli da kao moralna vertikala odluči o tome tko je odradio dobivanje njezinog mandata u Gradskom vijeću Labina, kao i sve dužnosti koje sam preuzeo kao gradski vijećnik“, objasnio je Negri.

Idući tjedan Izborna skupština labinskih Laburista

Izvanredna Skupština labinskih Laburista održat će se drugi tjedan s ciljem da se oformi novi Izvršni odbor čiji su sadašnji članovi najavili ostavke, kao i da se izabere novi predsjednik ogranka. Novoizabranom predsjedniku, kao i novim članovima Izvršnog odbora, Negri je  unaprijed poželio sreću i svako dobro u rukovođenju labinskih Laburista uz želju da požrtvovno, svojim zalaganjem, dokažu i postignu još bolji uspjeh, bilo da se radi o izborima ili stranačkim aktivnostima.

Ujedno je najavio još jednu konferenciju za medije koja će se održati nakon provedene izborne procedure i primopredaje, i na kojoj će javnost izvijestiti o novostima proizašlim na Izbornoj skupštini.

Na pitanje nisu li ostali članovi ogranka nezadovoljni njegovim dizanjem ruke za odluke vladajuće koalicije u Gradskom vijeću, te ne krije li se možda i tu jedan od razloga za ovu ostavku, Negri je odgovorio: „Odradili smo neke razgovore o tom pitanju. Članovi ogranka znaju kako ja razmišljam i reagiram. Moj rad u Vijeću nije pljuvački i ja ne razgovaram na tom nivou, već pokušavam doprinijeti da se u Vijeću nešto napravi za naše građane. Neke se stvari u Vijeću mogu prihvatiti i ja nikada neću izaći u Vijeće da bi vodio politiku destrukcije, te da bi bio protiv samo da budem protiv“. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa