Rakljanci na Susretima folklornih društava u Generalskom Stolu

0
Nastup je započeo svirkom na mih i roženice
Nastup je započeo svirkom na mih i roženice

KUD Rakalj je 29. lipnja gostovao u Generalskom Stolu na 19. susretima folklornih društava, na poziv prijateljskog KUD-a „Lipovac“. Ovi susreti posljednja su, ali i najveća manifestacija u obilježavanju Antunovskih svečanosti koje se tijekom lipnja obilježavaju u Generalskom Stolu.

Brojni posjetitelji uživali su u plesovima Istre, Dalmacije, Turopolja, Režana, Generalskog Stola, Dugoreškog kraja, Lasinja, Krašića i Međimurja u izvedbi 160 sudionika iz sedam KUD-ova, jednog orkestra te tamburaškog sastava.

KUD „Rakalj“  imao je čast pojaviti se na pozornici dva puta predstaviviši tradiciju svoga zavičaja kroz izvorni folklor, te plesove Dalmacije, koje vrijedno njeguje kroz svoje djelovanje. Nastup je započeo svirkom na mih i roženice, kantom „Do po korta“, te plesom Ballo di sedia , kojega je otplesala srednja grupa plesača. Odrasla grupa je u drugom izlasku obučena u splitske nošnje otplesala Stare Splitske plesove, te unijela dašak Mediterana u unutrašnjost Hrvatske. Tijekom susreta odvijao  se i izbor najljepše folklorašice susreta, gdje se osim ljepote ocjenjivalo držanje i ponašanje tijekom samog nastupa. Titulu najljepše ponijela je upravo članica KUD-a „Rakalj“, Matea Burić, dok su njene pratilje bile djevojke iz Krašića, te Laza Bistričkog.

Uspješan nastup i najljepša folklorašica samo su poticaj za još boljim radom i zalaganjem unutar društva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa