Započela javna rasprava o zaštiti okoliša oko Plomina 1 i 2

0
Jasvna rasprava traje od 8. srpnja do 7. kolovoza
Jasvna rasprava traje od 8. srpnja do 7. kolovoza

Javna rasprava o Zahtjevu za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za postojeća postrojenja TE Plomin 1 i TE Plomin 2, započela je 8. srpnja i trajat će do 7. kolovoza. Koordinator javne rasprave je Upravni odjel za održivi razvoj, Odsjek za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije, a javna rasprava će se provesti u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Labina i Jedinstvenim upravnim odjelom Općine Kršan.

Cjelovita dokumentacija, koju čine zahtjevi za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša, tehničko tehnološka rješenja i kratki i sveobuhvatni sažetci za postojeća postrojenja TE Plomin 1 i TE Plomin 2, je dostupna javnosti u trajanju od 30 dana i to od 8. srpnja do 7. kolovoza  u ulaznom holu upravne zgrade Grada Labina u Labinu, od 8 do 15, zatim u prostorijama vijećnice, soba br. 1. u prizemlju upravne zgrade Općine Kršan, ponedjeljkom od 11 do 17 sati i utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 14 sati, a kratak sveobuhvatni sažetak u holu Županijskog sjedišta u Puli, radnim danom od 8 do 15 sati.

Dokumentacija je dostupna javnosti i na službenim web stranicama Istarske županije - www.istra-istria.hr, Grada Labina – www.labin.hr i Općine Kršan – www.krsan.hr, te na službenim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode - www.mzoip.hr.

Javna izlaganja će se održati 17. srpnja s početkom u 18 sati u prostorima iznad restorana Riva u Plomin Luci, te 18. srpnja, također u 18 sati u velikoj vijećnici Grada Labina. Izlaganju će biti nazočni predstavnici nositelja zahvata, HEP d.d. Zagreb, izrađivača dokumentacije, predstavnici tvrtke APO d.o.o. i Ekonerg d.o.o. iz Zagreba, koji će neposredno davati odgovore i raspravljati o pitanjima koja će postavljati nazočna javnost i zainteresirana javnost.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe mogu se upisati u knjige primjedbi koje se nalaze uz izloženu dokumentaciju ili dostaviti u pisanom obliku do 7. kolovoza na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj, Odsjek za zaštitu prirode i okoliša,  52100 Pula, Flanatička 29.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa