Pljačkao po Puli: Uhićen za deset kaznenih djela

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Pule, te je utvrdila osnovanu sumnju da je počinio deset kaznenih djela i to dva razbojništva od kojih jedno u pokušaju, sedam teških krađa i jednu krađu.

Mladića se sumnjiči da je 22. svibnja oko 9,15 sati u Jeretovoj ulici u Puli ušao u kiosk te od 50-godišnje djelatnice uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio novac. Također ga se sumnjiči da je u istoj ulici 10. svibnja u ugostiteljskom objektu, uz prijetnju vatrenim oružjem pokušao od 21-godišnje djelatnice otuđiti novac u čemu nije uspio, te se udaljio.

Osumnjičeni je u razdoblju od 8. veljače do 7. srpnja ove godine u Jeretovoj ulici u Puli provalio u podrumske prostorije te otuđio bicikl i raznu obuću oštetivši 18-godišnjeg Puljanina za više tisuća kuna. Potom je u Brijunskoj ulici provalio u garažu, vlasništvo 59-godišnjaka iz Pule, te otuđio kompresor i plinsku bocu pričinivši materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

U Osječkoj je ulici u stambenoj zgradi provalio u podrumske prostorije, te u ugostiteljski objekt iz kojih je  otuđio bicikl i razne prehrambene artikle i dvije plinske boce oštetivši dvojicu Puljana u dobi od 28 i 50 godina  za više tisuća kuna.

U Ulici Sisplac je provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg je otuđio manji novčani iznos, bocu alkoholnog pića i razne prehrambene artikle oštetivši pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. Dvije provale počinio je na Verudeli gdje je provalio u podrum, vlasništvo 54-godišnjeg Puljanina, te otuđio bicikl i motornu pilu oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna, te  provalio ulazna vrata stambene zgrade u Marulićevoj ulici i otuđio dva bicikla oštetivši 45-godišnju Puljanku za više tisuća kuna.

Zadnje kazneno djelo krađe počinio je u Ulici Pradolandro  gdje je iz dvorišta otuđio bicikl oštetivši 41-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni je 9. srpnja oko 12 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa