Osnovan pikado klub Kanfanar: Nogometni fanovi iz Sportiva

0
Pikado klub Kanfanar okuplja ljubitelje ovog sporta s područja Rovinja i Kanfanara
Pikado klub Kanfanar okuplja ljubitelje ovog sporta s područja Rovinja i Kanfanara

Rovinjština je postala bogatiji za novi sportski klub. Osnovan je pikado klub „Kanfanar“. Zajedno sa rovinjskim "Sansalutima", treninge i susrete održavaju u caffe baru Sportivo (bivši Corado) u Rovinju, na vlastitom aparatu, a glavni je cilj kluba održati stabilnost i igrački napredovati. 

Inače, ovaj pikado klub okuplja ljubitelje ovog sporta s područja Rovinja i Kanfanara, a članovima je, između ostaloga, budući da se radi i o nogometnim fanovima milanskih klubova - u planu organizacija druženja članova Inter Cluba Rovigno Nerazzurra i Milan Club Croatia kao i zajedničko gledanje utakmica Intera i Milana te praćenje svih ostalih sportskih utakmica na velikom platnu. Isto tako, organizirat će se putovanja u Milano na nogometne utakmice.

„Organizirat ćemo treninge, turnire i lige u pikadu. Kafić s tri televizije, dva pikada i biljarom opravdava sve naše potrebe za treniranjem i druženjem. Svi zainteresirani slobodni su se javiti i po volji priključit. Zahvaljujemo se onima koji su doprinijeli da se ideja o osnivanju kluba napokon i ostvari. Posebno se zahvaljujemo i pomoći koju nam je pružio Mauro Švić, vlasnik Sportiva“, istaknuli su predsjednici klubova Morris Garbin (Kanfanar) i Roberta Ujčić (Sansaluti).

Rovinjski Sansaluti osnovani su 2005. godine, po imenu Ex Novo – Maslina. Svoje početke bilježe u Zajednici Talijana. Iza sebe imaju zabilježene nastupe u Istarskoj ligi i Kupu Istre. I jedni i drugi prava su klapa i kod raznoraznih privatnih radnih akcija međusobno si rado pomažu. Osim zajedničkog gledanja i odlaska na utakmice, članovi razmijenjuju informacije i mišljenja, druže se i stječu nova prijateljstva. Suglasni su da za sve zainteresirane ovdje ima mjesta - da se svi mogu odlično družiti i zabavljati te stvoriti sjajnu atmosferu.

Nema sumnje da će osnivanje županijskog saveza dati dodatni zamah u razvoju pikado sporta u Istri. Trenutno su u toku dogovori o održavanju turnira u suradnji sa županijskim savezom. Jednom riječju ispunili su se svi uvjeti da se isti osnuje. Razgovori su održani i odlučeno je da se učini sve u cilju unaprijeđenja uvjeta za djelovanje svih klubova, ekipa i igrača u našoj županiji.

Ističu još kako im je cilj osnovati nove pikado klubove u Istri i Rijeci. Stoga se pozivaju svi zainteresirani da im se jave na broj telefona 099/87 70 606, ili na e-mail adresu sansaluti@net.hr. (Ivan Ban)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa