Ministarstvo kulture podržalo prijedlog buzetskog HNS-a o parkiranju u Starom gradu

0
Vlatko Mrvoš
Vlatko Mrvoš

HNS-ov vijećnik u Buzetu Vlatko Mrvoš, održao je radni sastanak u Ministarstvu kulture s ciljem upoznavanja s prometnom problematikom u Starom gradu Buzetu, problemom parkiranja i načinom na koji se taj problem može riješiti.

Tom prilikom, pomoćnici ministrice Sanji Šaban i njezinom timu iz konzervatorskog odjela prezentirano je idejno rješenje parkirališta podno zidina starog grada, a s kojim je Buzetski HNS već upoznao mještane Starog grada i širu javnosti još u siječnju ove godine.

Parkiralište bi bilo na dvije kaskade i to tako da bi na gornjoj kaskadi bilo koso parkiranje s obje strane dok bi na donjoj bilo bočno parkiranje do potpornog zida. Time bi se, tvrde u HNS-u, pratila postojeća konfiguracija terena i ne bi se narušavala vizura Starog grada Buzeta. Tim rješenjem dobiva se 110 parkirnih mjesta čime se rasterećuju pretrpane ulice.

Problem saparkiranjem i izmještanje vozila izvan zidina kako je buzetski HNS predložio, dobilo je potporu pomoćnice ministrice Sanje Šaban i njenih suradnika, te je zaključeno kao je potrebno predloženo rješenje doraditi u suradnji sa konzervatorima i projektantima u pronalaženju najboljeg dugoročnog rješenja koje bi zadovoljilo struku i potrebe Buzećana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa