Nastavlja se bogat program Vodnjanskog ljeta

0
Vodnjansko ljeto donosi sadržaje za svačiji ukus
Vodnjansko ljeto donosi sadržaje za svačiji ukus

Nastavlja se program Vodnjanskog ljeta te iz tjedna u tjedan donosi nove događaje za sve gušte. Ovaj tjedan se proteže i dalje u duhu vodnjanske tradicije koja posebno oživi u večernjim satima u staroj vodnjanskoj jezgri.

Ekomuzej iz Vodnjana osmislio je program pod nazivom "Magari col caro dei Bumbari..." koji donosi revitaliziranu tradiciju na ulice Vodnjana i prezentaciju izvornih proizvoda. Ove večeri počele su 18. srpnja, a trajat će sve do 25. kolovoza.

U srijedu, 23. srpnja u 21 sat dođite i uživajte u literarnoj večeri pod nazivom "Večernji memento". Literarni događaj realizirala je udruga Cvitak iz Vodnjana. Program će se održati na prostoru "Iza zvonika".

Galižanski Veliki trg, u četvrtak, 24. srpnja, bit će mjesto gdje će u večernjim satima nastupiti klapa Kamik. Za ljubitelje moto susreta, ovaj tjedan donosi u Vodnjanu deseti jubilarni Biker's meeting. Meeting je smješten na vodnjanskom sajmištu. U ponudi će biti sve što bikeri vole, a subotnji specijalni gosti bit će grupa Let 3.

Istarsko narodno kazalište donosi izvedbu predstave "Škrtac" (Molier) koja će se održati u subotu, 26. srpnja, s početkom u 21 sat na perojskom trgu.

Za nedjelju, 27. srpnja, predlažemo posjet galeriji El Magazein u Vodnjanu koja je domaćin multimedijalne izložbe naziva "Emigranti" autorice Marie Consuelo Vargas de Speiss. Svečano otvorenje bit će u 21 sat, a izložbu otvara povjesničarka i kustosica izložbe prof. Kristina Tamara Franić Kučiš.

O izložbi

Poznata austrijska slikarica i pjesnikinja Maria Consuelo Vargas de Speiss napustila je rodnu Kolumbiju kako bi u Njemačkoj studirala slikarstvo i završila Akademiju likovnih umjetnosti. Njen odlazak od kuće na drugi kontinent, u potpuno drugačiju kulturu, ostavio je trajni trag na njeno umjetničko stvaralaštvo, slikarstvo i pjesništvo koje je protkano vječnim pitanjem pripadnosti i identiteta te borbi za ljudska prava.

Snaga i virtuoznost njezina slikarstva jest u tome što minimalnim slikarskim intervencijama vrhunske ekspresionistice gradi sliku, prenosi poruku i postiže emociju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa