IDS Poreča: Takvim ugostiteljima nije mjesto u našem gradu

0
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

„U ime Gradske podružnice IDS-a Poreč i svoje osobno, želimo izraziti duboko žaljenje zbog nemilog događaja koji se nedavno zbio na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Poreču, gdje je nizozemski turist brutalno pretučen“, izjavila je Sanja Oplanić, predsjednica Gradske podružnice Poreč.

Naime, porečki IDS u svom priopćenju najoštrije je osudio ovaj događaj i svaki oblik nasilja, uključujući i fizičke obračune koji nikako nemaju mjesto u civiliziranom društvu. Smatraju da je ovaj divljački čin jednog pojedinca nanio ogromnu štetu našem turističkom imidžu te da je riječ o pojedinačnom incidentu koji se ne smije ponoviti.

Gradska podružnica IDS-a Poreč u potpunosti podržava nastojanja gradonačelnika Poreča Edija Štifanića da se maksimalnom kaznom i u što kraćem roku sankcioniraju počinitelji. Isto tako, pozdravlja odluku gradonačelnika Poreča, ali i ministra turizma Darka Lorencina, da se pokriju svi troškovi obitelji pretučenog turista sa željom da barem djelomično ublažimo posljedice ovog nesretnog i neciviliziranog događaja.

„Uvjereni smo da je gradonačelnik Štifanić u pravu kada tvrdi da ovakvim „ugostiteljima “ u našem gradu zasigurno nije mjesto. Poreč je poznata turistička destinacija u svijetu te su svi djelatnici u turizmu i ugostiteljstvu, ali i građani, pozvani da daju svoj doprinos kako bi naš grad i dalje bio jedna od najuspješnijih destinacija na Jadranu“, ističu u porečkom IDS-u. 

Grad Poreč je jedna tolerantna, multikulturalna i otvorena sredina, poručuju, gdje je dosegnut vrlo visok stupanj  građanske svijesti. Smatraju da svi građani Poreča uvelike mogu pridonijeti svojoj zajednici, i to poštujući propise, potičući i promičući zaštitu potencijala našega grada, socijalnu pravednost, toleranciju i razumijevanje, istinski napredak i mir, a sve u želji kako bi Poreč bio odraz odgovorne, stabilne sredine, na koju se njegovi stanovnici mogu osloniti  i kako bi u konačnici i svima nama, ali i budućim generacijama bilo bolje.

„Na kraju, gosp. Rollermanu najiskrenije želimo brz oporavak“, poručuju iz porečkog IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa